menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
8 juni 2017

Handhaving Wet DBA opnieuw uitgesteld

De uitvoering van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) is opnieuw uitgesteld. Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft besloten om de handhaving van de wet nog in elk geval een halfjaar extra uit te stellen, tot ten minste 1 juli 2018.
Handhaving Wet DBA opnieuw uitgesteld

Het is de tweede keer dat de handhaving van de wet wordt uitgesteld. Nadat de invoering van de wetgeving op problemen was gestuit, schortte Wiebes de controle op naleving ervan eind vorig jaar al op tot januari 2018.

 

Deze verlenging van het niet-handhaven van de wet zorgt ervoor dat eigenaren van praktijken die (tand)artsen op basis van een overeenkomst van opdracht inhuren als praktijkmedewerker of –waarnemer nog maar een theoretisch risico lopen dat zij door de Belastingdienst worden aangemerkt als werkgever en dan te maken krijgen met naheffingen voor de Loonheffing.

 

Voor ZZP’ers houdt deze verlenging niet veel anders in dat hun opdrachtgevers eerder bereid zullen zijn de contractuele relatie te verlengen. Het zegt echter niets over hun fiscale kwalificatie als ondernemer, hoewel de kenmerken van de zelfstandige beroepsuitoefening maximaal in de vernieuwde overeenkomst van opdracht zijn opgenomen.

Geplaatst door: Susanne Morren Susanne Morren
Redactie
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen