menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
10 oktober 2017

MedischOndernemen LIVE geeft impuls aan samenwerking binnen de zorg

Tijdens twee dagen MedischOndernemen LIVE zijn het belang en de kansen van samenwerken in de eerstelijnszorg nadrukkelijk op de agenda van honderden praktijkhouders en -managers gezet.
MedischOndernemen LIVE geeft impuls aan samenwerking binnen de zorg MedischOndernemen LIVE biedt een podium voor samenwerken en ondernemen in de eerste lijn

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober kwamen honderden praktijkhouders en praktijkmanagers van eerstelijnspraktijken naar Nieuwegein voor de eerste editie van MedischOndernemen LIVE.  Het event bood een stevig inhoudelijk programma over samenwerken, ondernemen en innovatie en een beursvloer vol relevante exposanten. De deelnemers luisterden geboeid naar inspirerende plenaire sprekers als Marc Bruijnzeels en Annemarie van Gaal, leerden van de ervaringen van anderen tijdens de praktijkcases en kregen praktische ondernemerstips tijdens de talks.

 

Samenwerken en ondernemerschap

Maaike Heijltjes is hoofdredacteur van MedischOndernemen en verantwoordelijk voor het programma van MedischOndernemen LIVE. Ze heeft een duidelijke visie op de sector en de rol die MedischOndernemen daarin speelt met dit event. “We bieden een podium voor ontmoetingen, kennisuitwisseling en debat rondom samenwerken en ondernemen in de eerste lijn. Dat doen we het hele jaar door, met als hoogtepunt dit event.”

 

Een beweging in gang gezet

Desiree Verdijk, uitgever MedischOndernemen: “Samenwerken is geen doel op zich maar een middel om vooral de patiënt beter te kunnen helpen. We weten dat het niet altijd makkelijk is maar we laten zien dat het niet alleen energie kost, maar dat je er ook energie van krijgt. In de zorg moet er steeds meer worden samengewerkt, die ontwikkeling is onvermijdelijk, het is waar de patiënt om vraagt en wat nodig is om goede en toch betaalbare zorg te leveren. We willen mensen in beweging brengen en een impuls geven aan deze ontwikkeling.

 

"We bieden met ons programma een mix van inspirerende praktijkvoorbeelden, samenwerkingsvormen die wel of juist niet succesvol waren en concrete adviezen voor ondernemersvragen. De inbreng van alle partijen is daarin een voorwaarde voor succes. Daarom ben ik zo blij met de deskundige sprekers, de komst van honderden praktijkhouders en -managers en de actieve bijdrage van de beroepsverenigingen en founding partners ABN-AMRO, Infomedics en VvAA”

 

 “Ik ben blij met een initiatief als MedischOndernemen LIVE, waarin de nadruk ligt op samenwerken in de zorg.” - Carina Hilders, hoogleraar Medisch Leiderschap.

 

Sluit u aan bij het platform MedischOndernemen!

Ook na MedischOndernemen LIVE bouwen we verder aan een netwerk van ondernemers en managers in de eerstelijnszorg die, vanuit het perspectief van de patiënt, stappen willen zetten met hun praktijk(en) in samenwerking met vakgenoten in de regio.

 

Met ons platform faciliteren we kennisuitwisseling en agenderen we vraagstukken die van belang zijn om structureel samenwerken een plek te geven in de dagelijkse praktijk. Sluit je aan bij het platform, ontvang 6 keer per jaar het magazine, lees de wekelijkse nieuwsbrief en ontmoet uw collega’s en ons  op onze evenementen!

 

Tot volgend jaar op 5 en 6 oktober tijdens MedischOndernemen LIVE 2018!

Team MedischOndernemen

Geplaatst door: Janneke Olthof Janneke Olthof
Redactie
Gerelateerde artikelen