menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
18 september 2017

Show je praktijk: Mondcentrum Drunen

Begin 2017 is het nieuwgebouwde pand van Mondcentrum Drunen geopend. “Onze praktijk is nu veel lichter en ruimer opgezet, waardoor het veel meer open voelt en het minder hokkerig lijkt”, vertelt tandarts Rick den Heijer. Bij het nadenken over de inrichting van het nieuwe pand, kwam vooral naar voren dat het interieur van de ontvangstruimte er minder klinisch en steriel uit moest zien dan in het oude pand.

Drunense Duinen

“Wanneer de patiënt binnenkomt, ziet deze een muur waarop levensgroot de Drunense Duinen staan afgebeeld. Het typerende landschap van Drunen kan de patiënt tijdens het wachten net dat extra beetje rustgeven”, aldus den Heijer. “Met een muziekje op de achtergrond en tv’s waarop verschillende programma’s langskomen, krijgt de patiënt voor de afspraak de mogelijkheid om nog een beetje te ontspannen. Immers, niet iedereen vindt het leuk om naar de tandarts te gaan. Dit weten wij en daarom proberen we de patiënt zoveel mogelijk op zijn gemak te stellen. Tevens is er voor het interieur van de wachtkamer bewust gekozen voor het gebruik van pastelkleuren. Dit is extra rustgevend voor de patiënt.” 


Hygiëne

“De entree moet dus vooral rust uitstralen. De behandelruimtes staan bij ons in het teken van prettig werken en hygiëne. Het is belangrijk dat er efficiënt en clean gewerkt kan worden. Daarom staat de beleving van een slimme, prettige en frisse omgeving hoog in het vaandel.’’ 


Reacties

De reacties van zowel de medewerkers als de patiënten op het interieur zijn enorm positief. Den Heijer: “We krijgen nog vaak van patiënten te horen dat het pand er goed uitziet en zelfs dat ze het leuk vinden om bij ons langs te komen. Ook de medewerkers voelen zich prettig in dit pand en dat is bevorderlijk voor de werksfeer.”

Geplaatst door: Laura Vliek Laura Vliek
Stagiaire
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen