menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
8 september 2016

MedischOndernemen en Patiëntenreview slaan handen ineen

Ondernemers in de zorg kunnen niet langer om online recensiesites als Zorgkaart Nederland heen. MedischOndernemen en Patiëntenreview gaan daarom de samenwerking aan om het voor zorgverleners makkelijker te maken aanwezig te zijn op dit soort sites én de kwaliteit van de geleverde zorg concreet en meetbaar te maken.
MedischOndernemen en Patiëntenreview slaan handen ineen

Om de kwaliteit van zorg te kunnen bepalen zijn beoordelingen van patiënten een erg belangrijk middel. Patiëntenreview is een instrument waarmee patiëntenfeedback verzameld wordt en gedeeld kan worden met de zorgaanbieder en/of met anderen online, via bijvoorbeeld Zorgkaart Nederland. Vervolgens worden de resultaten geanalyseerd aan de hand van diverse indicatoren vergeleken met de resultaten van collega’s en andere zorgaanbieders. Dit maakt het voor ondernemers mogelijk om direct actie te ondernemen en verbeterpunten transparant aan te pakken.

 

MedischOndernemen is met een magazine, website, verschillende trainingen en congressen het platform voor ondernemers in de eerstelijnszorg. “We willen het praktijkhouders in de eerste lijn makkelijker maken om ondernemer te zijn. Daar hoort het omgaan met patiëntenfeedback bij. Wij geloven erin dat Patiëntenreview het instrument is waarmee we eerstelijnszorgondernemers hierin kunnen ontzorgen,” aldus uitgever Heleen Kooistra. MedischOndernemen zal Patiëntenreview via verschillende kanalen aanbieden aan haar doelgroep.

Geplaatst door: Susanne Morren Susanne Morren
Redactie
Betrokken partijen: Patientenreview

Lees meer over:
MedischOndernemen
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen