Advertorial: Inkoop: kostenpost of belangrijke toegevoegde waarde?

dinsdag 25 november 2014
timer 2 min
In 2011 richtte facilitair specialist Michael Joosen adviesbureau Heertjes, Ontzorger in de praktijk op, na aandringen van zijn echtgenote. Zij is werkzaam als tandarts en zag dagelijks dat er teveel zaken door tijdgebrek niet goed genoeg worden geregeld.

Heertjes biedt sindsdien facilitair advies en ondersteuning aan praktijkhouders en praktijkmanagers. Besparingen per praktijk lopen op tot duizenden euro's per jaar en bijzonder is dat bij alle opdrachtgevers meer is bespaard dan dat de analyse heeft gekost.


Wat hierbij opviel, was de inkoop van “homogene” diensten (diensten die bij leveranciers vergelijkbaar zijn, maar qua prijs fors kunnen verschillen), zoals:


1. Energie
2. Telefonie
3. Afvalverwijdering
4. Tijdschriftenpakketten


Praktijkhouders gaven vaak aan niet te weten wat de juiste beslissing is; voortzetten van het huidige contract, verlengen of overstappen naar een andere leverancier.


Na dit veelvuldig voor individuele praktijken uitgezocht te hebben, ontstond het idee voor “Energie voor Praktijken”, een inkoopcollectief speciaal voor (para)medische praktijken[1]. Besparingen van 25% bleken geen uitzondering. Vanwege de grote interesse onder praktijken en ledenorganisaties is “Voorpraktijken” opgericht.


Het Voorpraktijken-lidmaatschap zorgt ervoor dat een deelnemer zich nooit meer opnieuw hoeft af te vragen of de inkoop van de gekozen producten/diensten goed geregeld is. Dat verzorgt het collectief voortaan. Deelname aan een Voorpraktijken-collectief is voordelig, de gerealiseerde besparing is vaak veel hoger dan de jaarlijkse deelnamebijdrage. Bovendien ontvangen leden van onze partners meestal korting op de deelnamebijdrage. De volgende ledenorganisaties zijn al een samenwerking gestart met Voorpraktijken: de ANT, Branchevereniging Tandtechniek, CIP Mondzorg en de KNMT.


Als lezer van deze nieuwsbrief kunt u nu meteen uw mogelijke besparingen laten berekenen. Kijk op www.voorpraktijken.nl, of neem contact op via info@voorpraktijken.nl of 071-2400400. Voor een volledige facilitaire analyse, waarbij ook de kwaliteit van schoonmaak, (brand)beveiliging en bijvoorbeeld uw website wordt geanalyseerd, kunt u een afspraak inplannen via info@heertjes.nl.


Bekijk al uw bespaarkansen op   www.voorpraktijken.nl .

[1] Zie MO-nieuwsbrief 16-01-2014

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Advertorial: Inkoop: kostenpost of belangrijke toegevoegde waarde?