PatiëntenEnquête

Het meten van de klanttevredenheid helpt u om uw dienstverlening in uw mondzorgpraktijk verder te verbeteren. Een enquête kost uiteraard wat tijd, maar die verdient u dubbel en dwars terug:

 1. Via de enquête komt u er achter hoe uw patiënten over uw team denken;
 2. U profiteert van eenvoudig uitvoerbare ideeën of verbeterpunten;
 3. En laat nieuwe patiënten zien dat andere mensen tevreden over u zijn.

De resultaten zijn vaak nuttiger (en positiever) dan u denkt, zo leert de ervaring!

Hoe werkt de PatiëntenEnquête
Klik hier om er in 7 stappen achter te komen hoe de PatiëntenEnquête werkt.

                                                         
De PatiëntenEnquête MedischOndernemen is KRT erkend
Er zijn vele manieren om uw klanten te ondervragen. We geven u graag een paar redenen om te kiezen voor de PatiëntenEnquête van MedischOndernemen: 

 • De enquête is makkelijk per tandarts uit te voeren, zonder extra kosten (patiënt vinkt zijn/haar eigen tandarts aan). Dus bijzonder geschikt voor praktijken met meerdere tandartsen.
 • Doorlopend up to date. U kunt een periode aangeven om resultaten weer te geven.
 • Minder tijdrovend voor de behandelkamer (e-mail checken en kaartje/info meegeven).
 • U benadert grotere aantallen patiënten in een keer.
 • De patiënt blijft volledig anoniem. De koppeling e-mail adres gaat verloren na het openen van de link. 
 • (Zie ons privacybeleid)
 • U kunt zelf vragen aan de enquête toevoegen.
 • Gebaseerd op gestelde criteria van het KRT. (KRT erkend!)

Mobiliseer en motiveer uw patiënten om mee te denken!
Bij binnenkomst van de patiënt checkt de balie-assistente de persoonsgegevens en verzekering en vraagt nu ook naar het e-mail adres van de patiënt. Zij legt uit dat de patiënt binnenkort een uitnodiging per e-mail krijgt om anoniem deel te nemen aan de online PatiëntenEnquête. De balie-assistente legt het belang uit voor de praktijk: om de dienstverlening te verbeteren wil de praktijk graag weten wat de patiënten willen en belangrijk vinden. Wat gaat er goed en wat kan beter!

Eenvoudig uit te voeren, voor u en uw team!
Periodiek verzamelt u de e-mail adressen van uw patiënten. Bijvoorbeeld alle patiënten van de afgelopen een of twee weken. Deze e-mail adressen zet u in een excel lijst onder elkaar. Vervolgens plakt u deze in uw gepersonaliseerde PatiëntenEnquête. Door op de knop 'verzenden' te klikken, verstuurt u alle geselecteerde adressen in een keer een uitnodiging om deel te nemen aan uw PatiëntenEnquête. Een herinneringsmail wordt automatisch verstuurd, als blijkt dat de enquête nog niet is ingevuld.

Lees meer

Registreren

Voor de PatiëntenEnquête gelden de volgende tarieven:

 • Bent u lid van het PraktijkManagersNetwerk of abonnee van MedischOndernemen dan betaalt u € 299,-
 • Niet leden betalen € 349,-

(vermelde prijzen per 1 januari 2021, exclusief 21% BTW)

Neem direct een abonnement!

Abonnementsduur
Een abonnement heeft een looptijd van 12 maanden, ingaande op het moment van registreren, en wordt jaarlijks automatisch verlengd. 

Registreer

PE banner

KRT en PE

Het doel van het KRT is tandarts kunnen leren van de ervaringen van patiënten met de geleverde zorg. De genoemde vorm ‘patiëntenenquête’, betekent zoveel als het bevragen van de patiënt. De wijze, waarop ervaringen bij patiënten worden gemeten is vormvrij zolang de onderwerpen uit de criteria aan bod komen, het aantal geïnventariseerde ervaringen groter is dan 50 en de tandarts zelf reflecteert op de uitkomsten.

Hoe vaak is een enquête nodig?
In de Registratienorm versie 2012 is het houden van een patiëntenenquête een vast onderdeel. Het houden van één patiëntenenquête per registratieperiode is voldoende.

KRT-punten
Elke meting van patiëntervaringen met een response boven de 50 waarop door de behandeld tandarts zelf gereflecteerd is wordt met 8 KRT-punten als individuele algemene activiteit geregistreerd.

Lees meer

Word lid van MedischOndernemen

Als lid van MedischOndernemen staat u er niet alleen voor. U heeft toegang tot kennis via de website, de wekelijkse nieuwsbrief en  MedischOndernemen Magazine. Verder krijgt u korting op al onze evenementen, zoals Mondzorg praktijk Anno Nu en Fysiopraktijk Anno Nu, en profiteert u van korting op de PatiëntenEnquete.  

Lees alles over het lidmaatschap en word lid