GroenLinks wil betere hulp voor senioren met acute gezondheidsproblemen

donderdag 14 september 2017
timer 1 min
GroenLinks wil dat er in ziekenhuizen en verpleeghuizen eerstehulpposten komen speciaal voor ouderen met een acute medische zorgvraag. Daar kunnen ze beter geholpen worden door specialisten, denkt de partij. Ook moet dit de druk op de reguliere spoedeisende hulp (SEH) verlichten. Dit meldt het AD.

Ziekenhuizen en verpleeghuizen moeten ouderen met een acute medische zorgvraag op een speciale eerstehulppost gaan behandelen, vindt GroenLinks. De partij denkt dat de ouderen gebaat zijn bij deze speciale zorg en dat zij hierdoor beter geholpen worden.

AD meldt in een artikel hierover dat de druk op SEH’s toeneemt en dat dit mede te wijten is aan het kabinetsbeleid dat ouderen langer thuis laat wonen. De krant meldt dat 14 procent van de bezoekers aan de SEH een leeftijd heeft tussen de 65 en 74 jaar. 19 procent is ouder dan 75 jaar.


Op de ouderenposten moeten, als het aan GroenLinks ligt, ook bedden beschikbaar komen voor tijdelijk verblijf.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
GroenLinks wil betere hulp voor senioren met acute gezondheidsproblemen