Huisartsen en tandartsen poseren naakt wegens tekort beschermingsmiddelen

woensdag 6 mei 2020
timer 2 min
Duitse huisartsen startten een petitie om gezondheidsministers op te roepen voor voldoende beschermingsmaterialen te zorgen. Zij poseren naakt om de kwetsbaarheid van artsen zonder beschermingsmiddelen te tonen. In Frankrijk poseren vooral tandartsen naakt om deze problemen aan de kaak te stellen.

Tandartsen en artsen plaatsen naakte foto’s van zichzelf om aan te tonen hoe naakt zij zijn zonder beschermingsmiddelen. Zij willen dat de overheden iets doen aan de tekorten. Een arts in Duitsland bedacht de protestactie, die inmiddels al in meerdere landen is overgenomen. De initiatiefnemers begonnen de site blankebedenken.org, waar de artsen foto’s van zichzelf plaatsen om aandacht te vragen voor het probleem. Franse tandartsen publiceren naaktfoto’s op twitter met de hashtag ‘dentisteApoil’

 

Artsen uit de kleren

Veel artsen geven gehoor aan de oproep en plaatsen foto’s van zichzelf met strategisch geplaatste voorwerpen voor hun edele delen. ‘Als het weinige wat we hebben uitgaat, zien we er zo uit’, vertelt Moritz Eckert, huisarts en een van de initiatiefnemers. Hij kwam op het idee door de Franse huisarts Alain Colombié, die uit protest tegen het beschermingsmiddelentekort naakt in zijn praktijk werkte.

 

Steun van politici nodig

Huisartsen doen er alles aan om het gebruik van beschermende materialen te voorkomen door veel patiënten telefonisch ter woord te staan, aldus Eckert. ‘We voorkomen besmetting als dat kan en staan in de frontlinie.’ Toch kan niet elke patiënt telefonisch geholpen worden en is steun van politici nodig om veilig te kunnen werken.

 

Mensen kunnen de Duitse oproep ondersteunen via een petitie. Meer informatie: www.blankebedenken.org


Link: Medisch Contact, Naakte huisartsen vragen om meer bescherming

Foto: Blankebedenken.org

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Huisartsen en tandartsen poseren naakt wegens tekort beschermingsmiddelen