KNMT: 'Advies WHO over uitstel tandartsbezoek geldt niet voor Nederland'

donderdag 13 augustus 2020
timer 2 min
De World Health Organization (WHO) adviseert om niet-essentiële tandartsbezoeken uit te stellen, omdat de kans op besmettingen in een tandartspraktijk te groot zou zijn. Volgens de KNMT doet de WHO deze oproep echter aan landen die nog niet volgens een Corona-leidraad werken, terwijl Nederland dit als eerste land wel deed.
Volgens de WHO lopen tandartsen het risico besmet te worden door een van hun patiënten. Anderzijds kunnen tandartsen op hun beurt weer patiënten besmetten.

 

Leidraad Corona

De KNMT wijst erop dat in ons land de Commissie Leidraad Corona samen met het RIVM een leidraad heeft opgesteld om op een verantwoorde manier reguliere mondzorg aan te kunnen bieden. De oproep van de WHO om een dergelijke leidraad te ontwikkelen en tot die tijd de niet-essentiële mondzorg af te schalen, toont aan dat de mondzorgsector in Nederland snel en effectief heeft gehandeld zodat patiënten niet onnodig lang van mondzorg verstoken zijn gebleven.

 

Tandartsbezoek leidt niet tot extra besmettingen

Daarnaast wordt onze mondzorg zorgvuldig gemonitord: het reproductiegetal is in Nederland niet gestegen in de weken nadat de mondzorg weer reguliere behandelingen is gaan uitvoeren. Volgens de KNMT doet de WHO in feite een oproep aan de rest van de wereld om de Nederlandse aanpak over te nemen.

 
 

Foto: Shutterstock

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
KNMT: 'Advies WHO over uitstel tandartsbezoek geldt niet voor Nederland'