Meten is écht weten

donderdag 26 maart 2015
timer 2 min
Drie vragen aan Alexander Tolmeijer over het nut en de eenvoud van meten in de praktijk. Hierover geeft Alexander een presentatie over de Dag van de Praktijkmanager op 16 april 2015.

Wat is het belang van meten?

Meten maakt de discussie makkelijker. Als je een patiënt hebt die beweert dat het altijd uitloopt, dan is dat moeilijk te ontkennen als je daarover geen concrete cijfers hebt. Daarnaast kun je de vooruitgang inzichtbaar maken en doelen stellen. Dat laatste motiveert ook weer om daadwerkelijk vooruitgang te boeken.

 

Meten klinkt als een berg werk. Is dat ook zo?

Nee, dat is het niet. Als je een goedlopend systeem hebt dan kost het hooguit 5 minuten per dag. Je kunt bijvoorbeeld bij elke afspraak even turven, dat is zo gedaan, en aan het eind van de dag zet je het in een Excelbestand. Tijdens de presentatie zal ik meer voorbeelden geven.

 

Wat ga je verder doen in je presentatie?

Ik wil graag met de praktijkmanagers aan de slag aan de hand van concrete voorbeelden. Er zijn zoveel dingen dat je kunt meten: wachttijden, omzet, aantal patiënten enzovoorts. Ik wil het concreet maken en de meerwaarde ervan laten zien.

 

De dag van de Praktijkmanager vindt plaats op 16 april 2015. Meer informatie of aanmelden? Kijk op www.pmdag.nl.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Meten is écht weten