Miljoenendeal voor CDC Complete tandzorg

donderdag 3 september 2015
timer 2 min
CDC Complete tandzorg uit Best gaat in zee met een Britse investeringsmaatschappij om een ambitieus expansieplan te realiseren. Het streven van de tandartskliniek is om de komende jaren drie à vier nieuwe vestigingen in Nederland te openen.

CDC werd in 1998 opgericht door Rob Dral en zijn tweelingbroer Eric. De bestaande tandkliniek in Best is bedoeld voor grotere en complexe behandelingen en omvat een apart narcosecentrum met operatiekamers.


Door de uitbreidingsplannen kan CDC straks in het gehele land "beter inspelen op de behoefte aan de specialistische tandheelkundige expertises." Zo gaat CDC met haar team – van op dit moment ruim 60 specialisten – optimaal inspelen op de behoefte aan grote gebitsrenovaties, cosmetische gebitsverbeteringen en  angstbehandelingen (ook onder narcose). De tandkliniek versterkt hiermee haar positie als marktleider.


Het CDC denkt met de uitbreiding een grote behoefte te voorzien. "Door de vergrijzing van de bevolking is er meer vraag dan aanbod van tandheelkundige zorg. Ook kunnen veel zelfstandige tandartsen de hoge investeringen die zij moeten doen in onder meer hygiëne niet meer opbrengen en zoeken aansluiting bij een grotere partij", legt Dral uit.


Het Britse G Square is niet onbekend met de tandheelkundige zorg. De investeerder verwierf in 2010 een belang in het Zwitserse Zahnarztzentrum.ch. Sindsdien is deze keten gegroeid van 10 naar 35 vestigingen.

bron: CDC Complete tandzorg

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Miljoenendeal voor CDC Complete tandzorg