Nieuwe algemeen directeur KNMG

dinsdag 23 september 2014
timer 1 min
Wendela Hingst is door het federatiebestuur van de KNMG benoemd en treedt met ingang van 15 november aan als nieuwe algemeen directeur bij de artsenfederatie KNMG. Hingst krijgt een belangrijke rol in de herpositionering van de KNMG in een veranderende zorgsector.

Hingst werkte tot voor kort als directeur operations in de Isala Klinieken in Zwolle. Daarvoor was zij onder meer werkzaam bij de Landelijke Huisartsen Vereniging, federatiepartner van de KNMG, en bij het AMC. KNMG-voorzitter Rutger Jan van der Gaag kijkt uit naar de komst van de nieuwe algemeen directeur: “Wendela Hingst heeft een brede achtergrond in de medische wereld. Zij heeft zowel met de eerste- als de tweedelijns zorg gewerkt.” Zij heeft uitgebreide ervaring met omvangrijke verandertrajecten. Zij combineert een bedrijfskundige aanpak met oog voor cultuur en gedrag in de zorg. Voor Wendela Hingst is het belangrijk dat artsen toenemend aansluiten op de emancipatie en het keuzegedrag van patiënten.

Bron: KNMG

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Nieuwe algemeen directeur KNMG