Nieuwe PM Regio in Noord-Brabant

dinsdag 21 oktober 2014
timer 3 min
Dinsdag 14 oktober ging de vlag uit in Veldhoven: de nieuwe PM Regio Noord-Brabant van het Praktijkmanagers Netwerk ging van start.

Teddy Baak, de nieuwe regio coördinator, was erg bij met deze start. “Ik ben dit jaar begonnen als praktijkmanager bij een tandartsenpraktijk en merk dat ik tegen veel nieuwe dingen aan loop. En, omdat je de enige in deze rol bent, moet je het steeds zelf uitvinden. Gelukkig heb ik zelf veel werkervaring en zijn mijn collega’s bereid om te helpen. Maar soms is het gewoon fijn om zaken met een andere praktijkmanager te kunnen bespreken.” Dat beamen de anderen, waaronder ook ervaren praktijkmanagers volmondig. “Soms voelt het dat je er alleen voor staat. Door actief te zijn in het PM Netwerk krijg je steun van andere praktijkmanagers. Al was het alleen maar de herkenning.”

 


Leren van elkaar

De PM Regiosessies zijn bedoeld om met collega’s in dezelfde functie te kunnen sparren over dingen die je in de dagelijkse praktijk tegenkomt. Zo sta je er toch niet helemaal alleen voor. Daarnaast kun je je samen verdiepen in actuele onderwerpen en zo van elkaar leren.


Halen en brengen

Op de startbijeenkomst waren vijf praktijkmanagers aanwezig uit verschillende praktijken: Tandartspraktijk, Dierenartspraktijk en Huisartspraktijk. Gaandeweg de bijeenkomst werd duidelijk dat er veel overeenkomsten zijn in de problemen en uitdagingen die ze tegenkomen. En wat heel leuk is: iedereen heeft een andere achtergrond waardoor je heel veel van elkaar kan leren. Zo valt er voor ieder wat te halen en te brengen.


Op de agenda

Ze hebben er zin in, in Noord-Brabant! Onderwerpen die vast in de komende sessies besproken gaan worden zijn bijvoorbeeld :
• Wat doe je met een niet functionerende medewerker?
• Omgaan met ziekmeldingen.
• Financieel management: wat kan je er mee en hoe doe dat?
• Commercieel zijn zonder dat het vervelend wordt: hoe leer je een arts verkopen?
• Kwaliteitszorg: wel of niet accrediteren?


Volgende bijeenkomst

De volgende bijeenkomst de PM Regio Noord-Brabant is op 13 januari om 15 uur in Tilburg. Wil je je bij de Regiosessies Noord-Brabant aansluiten? Dan kan je je hier aanmelden.

Nog een nieuwe regio: op 4 november start de PM Regio Limburg. Deze bijeenkomst is om 15 uur in Brunssum. Als je erbij wilt zijn kun je je hier nog aanmelden. 
 

Aanmelden voor andere PM Regio’s kan je hier doen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Nieuwe PM Regio in Noord-Brabant