Rentecompensatie voor ondernemers met ABN AMRO krediet

vrijdag 21 juni 2024
timer 3 min
Foto: www.renteherstel.nl

Foto: www.renteherstel.nl

ABN AMRO heeft jarenlang te veel rente van ondernemers geïncasseerd op haar doorlopende kredieten. Toen de marktrente daalde, liet de bank na om de kredietrente ook weer te verlagen. Dit stelt stichting Massaschade & Consument, een non-profit organisatie die met duizenden gedupeerde ondernemers een collectieve actie is gestart. Relatief veel (para)medische praktijkhouders die bij ABN AMRO een ‘Ondernemerskrediet’ of ‘Medisch Praktijk Krediet’ afnamen, hebben zich inmiddels bij de stichting gemeld.

ABN AMRO geldt als een van de bekendste grootbanken bij wie ondernemers aankloppen voor een doorlopend krediet. Bijvoorbeeld voor de financiering van apparatuur, de aanschaf van een praktijkpand of een praktijkovername. 

ABN AMRO liet de kredietrente wel meestijgen, maar niet dalen

Sinds 2003 heeft de bank aan zeker 200.000 ondernemers een dergelijk krediet met variabele rente verstrekt. Als de marktrente omhoog gaat, wordt deze telkens snel doorberekend in de rente die ABN AMRO hanteert. Maar als na de kredietcrisis in 2008 de marktrente begint te dalen, zet de bank de variabele rente opeens eenzijdig vast op een hoog percentage van 10,49%. Het verschil steekt het in eigen zak. 

Consumentenprogramma Kassa trok eerder al aan de bel over vergelijkbare praktijken van de bank bij consumentenkredieten, wat ertoe leidde dat ABN AMRO maar liefst 460 miljoen euro uittrok om circa 250.000 gedupeerde consumenten te compenseren. Ondernemers blijven echter in de kou staan. Zeker bij medische ondernemers loopt de schade bovendien veel meer in de papieren, omdat zij doorgaans over een hogere kredietcapaciteit beschikken. Kassa heeft meerdere uitzendingen besteedt aan de penibele situatie waarin sommige van deze ondernemers zich bevinden. 

Heeft u een ABN AMRO krediet (gehad)?

Sluit u dan aan bij onze collectieve actie voor rentecompensatie om te helpen de rekening met ABN AMRO te vereffenen. U kunt zich kosteloos aanmelden via https://renteherstel.nlLogo Renteherstel