menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
10 maart 2020

Dental Expo 2020, grootste vakbeurs mondzorg, verplaatst vanwege coronavirus

De komende editie van de vakbeurs Dental Expo die gepland stond op 19, 20 en 21 maart 2020 in RAI Amsterdam, wordt verplaatst naar een later moment vanwege het coronavirus. De nieuwe datum en locatie is nog niet bekend. Hiervoor is de organisatie in gesprek met alle betrokken partijen.
Dental Expo 2020, grootste vakbeurs mondzorg, verplaatst vanwege coronavirus Foto: Shutterstock

Hoewel de landelijke overheid nog géén beperkingen of extra maatregelen oplegt voor het doorgaan van beurzen en events van dit kaliber, heeft Easyfairs besloten om Dental Expo te verplaatsen. Deze beslissing heeft nadrukkelijk te maken met het medische karakter van de vakbeurs. Het besluit om Dental Expo te verplaatsen, heeft nog geen gevolgen voor andere beurzen en events van het bedrijf. Beroepsorganisatie KNMT kan zich vinden in de beslissing 'dat het op dit moment maatschappelijk niet verantwoord is om een beurs in de medische branche door te laten gaan'. 


'Maatschappelijk niet verantwoord'

Mathilde Koniuszek, event manager van Dental Expo zegt dat het besluit is genomen in samenspraak met brancheverenigingen, exposanten en partners. 'Wij vinden het op dit moment maatschappelijk niet verantwoord om een beurs in de medische branche doorgang te laten vinden. Een samenscholing van dit formaat vergroot het risico van verspreiding in deze specifieke branche.'  Over de nieuwe datum en locatie komt Easyfairs 'zo snel mogelijk' met een update.

Ook de vereniging van endodontologen NVvE heeft haar voorjaarscongres op zaterdag 14 maart afgelast.


Links: Dental Expo 2020 verplaatst vanwege coronavirusNVvE Voorjaarscongres gaat niet door

 

Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie
Gerelateerde artikelen
Open modal