menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
20 juli 2017

Gemeente Westland en Careyn starten proef alarmeringssysteem ouderenzorg

De gemeente Westland, Zorginstelling Careyn en Sensara gaan vanaf september starten met de implementatie en uitrol van Sensara HomeCare, een intelligent alarmeringssysteem voor preventieve ouderenzorg. Doel van het project is om ouderen in de gemeente te helpen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen..
Gemeente Westland en Careyn starten proef alarmeringssysteem ouderenzorg

Het project, wat in eerste instantie een looptijd heeft van een jaar, moet uiteindelijk structureel worden ingezet. Het digitale hulpmiddel van Sensara combineert slimme sensoren met intelligente zelflerende software die continu monitoren wat er in huis gebeurt. Zodoende kan het instrument het dagelijkse activiteitenpatroon registreren, zorgverleners en familieleden attenderen op ongebruikelijke situaties en alarm slaan als er iets mis is.

 

De casemanagers dementie van Zorginstelling Careyn hebben een workshop gevolgd waarin zij kennis hebben opgedaan van het systeem en de bijbehorende apps, zodat zij zo goed mogelijk hun cliënten kunnen adviseren in het gebruik van Sensara HomeCare. Ook voor de WMO consulenten van de Gemeente Westland zal snel een workshop volgen. Dit met als doel om aan zowel burgers die nog géén thuiszorg ontvangen als burgers die wél thuiszorg ontvangen een oplossing te bieden die hen kan ondersteunen in het langer, veilig thuis wonen.

bron: Skipr
Geplaatst door: Susanne Morren Susanne Morren
Redactie

Lees meer over:
Ouderenzorg Preventie
Gerelateerde artikelen
Open modal