menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
10 september 2019

‘Goed voor elkaar’ bevordert inzetbaarheid en werkplezier huisartsenzorg

De partijen van cao-tafel Huisartsenzorg (LHV, InEen, NVDA, NVvPO, FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn) en de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) bundelen hun krachten met het programma ‘Goed voor elkaar’. Doel van het programma is om in de huisartsenzorg werkgevers en werknemers verder te helpen met het praktisch vormgeven van duurzame inzetbaarheid.
‘Goed voor elkaar’ bevordert inzetbaarheid en werkplezier huisartsenzorg

Het programma ‘Goed voor elkaar’ start met een serie video-interviews met professionals uit de huisartsenpraktijk. Onderwerp van gesprek is hoe huisartsen, POH-ers en doktersassistenten er samen voor kunnen zorgen dat ze als team elke dag hun werk goed kunnen doen en inrichten. De serie begint deze week met een interview met huisarts Bart Maats.

 

De initiatiefnemers schetsen de noodzaak van hun programma. Doordat de vraag naar huisartsenzorg de afgelopen jaren flink is gegroeid en de zorgvraag complexer geworden, is de werkdruk sterk gegroeid. Huisartsen moeten actief de ontwikkeling van hun team stimuleren en tegelijk ook zichzelf investeren, als huisarts, als werkgever en als ondernemer. Daarom is het van belang dat werkgever en werknemers tijdig met elkaar in gesprek gaan over de inhoud en inrichting van het werk.


Praktische handvatten

Goed voor elkaar moet vooral met praktische handvatten bieden. Daarbij gaat het om hulpmiddelen om de dialoog aan te gaan over wat er nodig is om duurzaam inzetbaar te blijven. Vragen als: hoe kunnen huisartsen werkplezier bevorderen en zelf fit blijven? Wat is nodig om mentaal krachtig te blijven? Daarnaast bevat het programma informatie over  scholingsmogelijkheden en doorontwikkeling in het vakgebied.


Meer informatie: Lancering programma duurzame inzetbaarheid: 'Goed voor elkaar' 


Video programma 'Goed voor elkaar': in gesprek met huisarts Bart Maats
Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie
Gerelateerde artikelen