menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
9 juli 2020

Huisartsen en Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis willen één spoedpost

De besturen van Franciscus Gasthuis & Vlietland, de Specialisten Coöporatie Franciscus en Huisartsenposten Schievliet en de huisartsenvereniging NWN, hebben een intentieverklaring ondertekend voor intensievere samenwerking in de acute zorg. De deelnemende partijen in de regio Rotterdam spreken van een voor Nederland ‘unieke samenwerking’.
Huisartsen en Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis willen één spoedpost

Het doel van deze samenwerking is dat de patiënt via één ingang binnenkomt, één gezamenlijk beoordelingssysteem doorloopt en hierdoor bij de meest geschikte zorgverlener terecht komt. Daarbij kan de huisarts, samen met een arts van de spoedeisende hulp, kinderarts of dienstdoend specialist, de patiënt beoordelen.

 

Stap voor stap

Franciscus Gasthuis & Vlietland wil samen met Huisartsenposten Schievliet op basis van de verkenning ‘Op weg naar integrale spoedzorg’ de samenwerking stap voor stap uitbreiden. De huisartsenpost en de spoedeisende hulp liggen naast elkaar en verwijzen zo nodig door naar het ziekenhuis. De samenwerking zorgt ervoor dat de patiënt met een acute zorgvraag ook buiten kantooruren, kwalitatieve spoedzorg ontvangt op één plek.

 

Gezamenlijke triage

Het gezamenlijke triagesysteem moet zorgen voor minder en kortere wachttijden. Het zorgaanbod past bij de behoefte van de patiënt met een spoedeisende zorgvraag. De verwachting is dat dit niet alleen leidt tot betere zorg voor de patiënt, maar ook zal bijdragen aan het vergroten van het werkplezier van de professionals in spoedzorg.

 

Meekijkconsult huisarts-specialist

Huisartsen en ziekenhuis hebben afgesproken dat de huisartsen op de huisartsenposten in Schiedam gebruik kunnen maken van een meekijkconsult door een spoedeisende hulp-arts, kinderarts of dienstdoend specialist. Ook zijn er aanvullende mogelijkheden voor een korte observatie op de SEH van Franciscus Vlietland.

 

Wilt u ook op de hoogte blijven van Medisch Ondernemen? Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrieven Eerstelijn en Mondzorg.   

 

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie
Gerelateerde artikelen