menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
15 september 2020

Met zes jonge tandartsen is er geen tandartsentekort in Veendam

Een tandartsentekort? Niet in het Groningse Veendam. Bij tandartsenpraktijk Van der Wal zijn de afgelopen tijd maar liefst zes tandartsen gaan werken. ‘Wij hebben geluk gehad, het is allemaal heel snel gegaan met nieuwe collega’s en daar zijn we blij mee. De meesten kennen elkaar van hun studie en komen hier uit de streek. We hebben nu genoeg medewerkers en onze behandelkamers zitten vol’, zegt praktijkmanager Minke Bok.
Met zes jonge tandartsen is er geen tandartsentekort in Veendam

Dankzij het stageprogramma, waarmee bijna afgestudeerde tandartsen de laatste kneepjes van het vak leren en de uitstraling van een zeer moderne nieuwe praktijk, is de praktijk erin geslaagd snel nieuwe tandartsen aan te trekken. ‘Een aantal is na hun stage blijven hangen. Het zijn allemaal bekenden van elkaar’, legt Bok uit.

 

Compleet team

De zoon van tandarts Sebastiaan van der Wal, Marco, studeerde in Amsterdam aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Annelie de Roo uit Stadskanaal was de eerste tandarts die via het stageprogramma van de opleiding tandheelkunde van de Rijks Universiteit Groningen (RUG) na haar afstuderen in de praktijk bleef werken.


Vervolgens kwamen Jesper Overweg uit Assen en Rutger Freeman uit Winterswijk, allebei afgestudeerd aan de RUG in Groningen. In de zomer maakten Roelof van de Riet uit Bedum en Sharon Luttmer uit Groningen het team compleet. Ook deze twee tandartsen hebben hun opleiding in Groningen afgerond.

 

Elkaar helpen

Waarom is dit een aantrekkelijke praktijk om na je studie te gaan werken? ‘We zijn een jong team. We helpen elkaar. Als een van de tandartsassistenten ziek is bijvoorbeeld, dan assisteren de tandartsen elkaar. Dat gebeurt ook andersom’, aldus Bok.

 

Esthetische tandheelkunde

Sebastiaan van der Wal: ‘Ondanks ons grote team, proberen wij ervoor te zorgen dat iedere patiënt zoveel mogelijk een vaste tandarts heeft. In geval van pijn of ongemak zal er bijna altijd iemand aanwezig zijn aan de Prins Bernhardlaan.’


Door de vele tandartsen zijn er ook meer specialisten aanwezig voor esthetische tandheelkunde. Het mooi maken van de tanden, voor kaakgewrichtsklachten, suprastructuren voor implantaten, kronen, kunstgebitten en overige mondzorg voorzieningen.

 

Links: Tandartsenpraktijk Van der Wal,  RTVeen: 'Nieuwe tandartsen in Veendam ondanks tekort’, 11 september 2020

Foto: www.tandartsenpraktijkvanderwal.nl
Geplaatst door: Corina de Feijter Corina de Feijter
Redacteur
Gerelateerde artikelen