menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
21 augustus 2019

KNMT zoekt tandartspraktijken voor onderzoek menskrachtsituatie

De tandartsorganisatie KNMT roept tandartspraktijken op om mee te werken aan onderzoek naar de menskrachtsituatie in de mondzorg, uitgevoerd door het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+). De resultaten worden gebruikt voor het opstellen van een advies aan de overheid over de opleidingscapaciteit van tandartsen en mondhygiënisten.
KNMT zoekt tandartspraktijken voor onderzoek menskrachtsituatie

In augustus en september voert het MUMC+ het onderzoek naar menskracht in de mondzorg uit in opdracht van het Capaciteitsorgaan. Het MUMC+ wil de verschuivingen in kaart brengen, die de afgelopen jaren zijn opgetreden in de taakverdeling in tandartspraktijken

 

Meedoen aan het onderzoek

Tandartspraktijken die meedoen aan het onderzoek wordt gevraagd een korte vragenlijst in te vullen over onder andere de samenstelling van het mondzorgteam. Daarnaast leveren zij anonieme gegevens aan over de zorg die in 2016, 2017 en 2018 aan een aantal willekeurige patiënten is verleend. Het gaat om uitgevoerde verrichtingen en welke zorgprofessional (tandarts, mondhygiënist, preventieassistent of anderen) deze uitvoerde.

 

Gegevens niet herleidbaar

Om de tijdsinvestering voor de aanlevering van deze gegevens zoveel mogelijk te beperken, zal de patiënten, van wie gegevens worden gevraagd, in overleg met de tandartspraktijk vastgesteld worden. De geleverde gegevens zijn niet herleidbaar naar een praktijk of patiënt.

 

Tandartspraktijken kunnen zich melden bij L. Aldenhoven,  043-3877438 of mail loeki.aldenhoven@mumc.nl .  

Meer informatie: KNMT, Gezocht: praktijken voor menskrachtonderzoek in de mondzorg

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur

Lees meer over:
Tandarts Onderzoek KNMT
Gerelateerde artikelen
Open modal