menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
23 april 2020

Coronavragenlijst.nl biedt online 'corona check'

Op de website, coronavragenlijst.nl, kunnen Nederlanders op een eenvoudige manier controleren of zij mogelijk het coronavirus hebben. Een team van medisch specialisten en technici van Tsuru-online B.V. ontwikkelden de website met een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst.
Coronavragenlijst.nl biedt online 'corona check'

De nieuwe website is voor mensen die willen weten of hun symptomen te maken kunnen hebben met een corona besmetting. Iedereen heeft gratis toegang tot de vragenlijst, die uit 32 vragen bestaat op deelgebieden corona indicatie, bijkomende factoren en risico verhogende factoren. Korte tijd na lancering is de site al meer dan 10.000 keer bezocht.

 

Persoonlijk advies

Na het invullen van de vragenlijst, krijgen deelnemers een persoonlijk advies. De antwoorden kunnen  mensen doorsturen naar hun eigen tandarts. De arts bepaalt samen met de patiënt of verdere actie nodig is. De website adviseert om bij twijfel de huisarts te bellen.

 

‘Website bespaart tijd’

De website heeft ook een functie voor het afvangen van de toestroom van vragen richting de huisarts. ‘Wij huisartsen hebben het momenteel erg druk met vragen over corona’, stelt huisarts en mede-initiatiefnemer Chantalle Burgers. ‘Maar andere ziektebeelden gaan ook gewoon door en we willen onze praktijk zo goed mogelijk kunnen laten functioneren. Het doorsturen van het resultaat bespaart tijd, omdat we dan al een overzicht van de klachten hebben.’

 

Links: De Coronavragenlijst  en  Tsuru-online B.V.

Foto: Corona vragenlijst
Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie

Lees meer over:
Corona Onderzoek Website Checklist
Gerelateerde artikelen
Open modal