menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
16 maart 2020

Mondzorgkoepels: 'Staak reguliere mondzorg'

Tandartsen en mondhygiënisten moeten tot 6 april alleen nog spoedbehandelingen uitvoeren. Verschillende mondzorgkoepels adviseren dit aan leden na overleg met het RIVM en het ministerie van VWS.
Mondzorgkoepels: 'Staak reguliere mondzorg'

De koepels KNMT, ANT, NVM en ONT hanteren dit advies, omdat het volgens hen ook voor tandartsen en mondhygiënisten belangrijk is om contacten te beperken om zo de verspreiding van het virus af te remmen. 


Staken van reguliere behandelingen

De koepels adviseren waar mogelijk de adviezen van de overheid te volgen, waaronder ‘het bewaren van een afstand van minimaal 1,5 meter’. Dat betekent dat tandartsen en mondhygiënisten alleen behandelingen uitvoeren die ze niet kunnen uitstellen tot 6 april. Het is aan de praktijkhouder om deze reguliere zorg ook daadwerkelijk te staken.

 

Onduidelijkheid werktijdverkorting

Daarnaast wijzen koepels hun leden erop dat het onzeker is in hoeverre het staken van niet-spoedeisende behandelingen invloed heeft op financiële compensatie in het kader van een aanvraag voor werktijdverkorting. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verschafte geen duidelijk antwoord over de toe te passen criteria. 

 

ANT wil duidelijkheid

De ANT noemt het onacceptabel dat de overheid tandartsen tot op heden nog niet in de communicatie noemt. Het RIVM en het OMT adviseren de overheid over de te nemen maatregelen. De beroepsorganisatie wil van hen een standpunt met betrekking tot de werkzaamheden in de tandartspraktijk op het gebied van verspreiding van het virus en de veiligheid van de mondzorgverleners.

 

Bron: KNMT, Mondzorgkoepels adviseren leden niet-spoedeisende mondzorg te staken; ANT Advies niet spoedeisende-zorg in de tandartspraktijk tot 6 april op te schorten

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur
Gerelateerde artikelen
Open modal