menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
12 februari 2020

Nieuwe tandartsenpost werkt samen met 76 praktijken in regio Hengelo

Voortaan kunnen ongeveer 200.000 patiënten van 76 tandartsen rondom Hengelo (Ov.) terecht bij een nieuwe tandartsenpost. Tandarts Asil Alsalem stelt de post open voor mensen met klachten die niet kunnen wachten. Zij worden geholpen buiten de reguliere tijden van hun eigen tandarts om.
Nieuwe tandartsenpost werkt samen met 76 praktijken in regio Hengelo

Het idee van de tandartsenpost is ontstaan tijdens een gesprek met de tandartsenkring uit Hengelo, Borne en Delden. Hieruit bleek dat meer dan de helft van de tandartsen af wilde van avond- en weekenddiensten. Alsalem, praktijkhouder en directeur-eigenaar van de Hengelose tandartsenpost, besloot hierop haar tandartsenpost voor de regio te openen.

 

Bijna tachtig tandartsen aangesloten

Alsalem sloot met bijna tachtig tandartsen een contract. Zo hoeven de aangesloten tandartsen geen avond- of weekenddiensten meer te draaien of vervanging te zoeken als zij op vakantie gaan. De post is voor een aantal patiënten een stuk verder dan hun eigen tandarts, maar pijnklachten worden wel meteen verholpen. Patiënten die naar de tandartsenpost komen, moeten per pin de rekening na de behandeling meteen voldoen. De factuur kunnen ze opsturen naar hun zorgverzekeraar.

 

Versterking tandartsenpost

Op dit moment voert Alsalem sollicitatiegesprekken met twee tandartsen om de post te komen versterken. Ook is de zus van Alsalem bijna klaar met haar tandartsenopleiding. Verder heeft de tandarts haar personeelsbestand uitgebreid met drie medewerkers en staat er nog een vacature open voor een assistente.

 

Bron: Tubantia, Patiënten uit de hele regio kunnen voor spoedgevallen naar Hengelose tandartsenpost

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur

Lees meer over:
Tandarts regioplan Samenwerken
Gerelateerde artikelen
Open modal