menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen

Over MedischOndernemen

MedischOndernemen is het grootste netwerk van eerstelijnszorgprofessionals. We inspireren praktijkhouders en praktijkmanagers in het ondernemerschap, multidisciplinaire samenwerking en de bedrijfsvoering van een succesvolle praktijk. Meer dan 35.000 ondernemers ontmoeten elkaar via onze website, nieuwsbrieven, magazine, socialmediakanalen, congressen en trainingen.

MedischOndernemen deelt kennis en ervaringen, brengt mensen met elkaar in contact die met dezelfde vragen zitten en volgt en stimuleert belangrijke ontwikkelingen in de eerstelijn. En als lid bepaalt u via de MO-enquêtes zelf de onderwerpen die u wilt bespreken binnen het netwerk.


Belangrijke ontwikkelingen in de eerstelijnszorg 
Als praktijkhouder bent u niet alleen medicus maar ook ondernemer. U moet de koers bepalen van uw praktijk en uw weg vinden bij nieuwe ontwikkelingen. Die ontwikkelingen gaan hard. Er verschuift steeds meer werk naar de eerste lijn terwijl er ook bezuinigd moet worden. Praktijken worden groter, taakdelegatie wordt steeds breder ingezet en digitalisering gaat de komende jaren op allerlei manieren uw werk veranderen. Een belangrijke trend is ook samenwerking: de zorgaanbieders in de eerste lijn verlenen de zorg steeds vaker vanuit een samenwerkingsverband en steeds vaker ook multidisciplinair. 


Kennis(sen) bij elkaar brengen is belangrijker dan ooit 
U bent niet opgeleid tot ondernemer of manager. Toch heeft u dagelijks te maken met personeel, financiën, verbouwingen, ICT, wetgeving en noem maar op. Ondernemen doet u elke dag, uw hele loopbaan lang. Hoe is mijn financiële positie? Is het tijd om te investeren? Met welke partijen zou samenwerking mogelijk zijn? Hoe kan ik mijn team beter laten functioneren? Zijn mijn patiënten nog tevreden? Een paar van de vele vragen die op u als ondernemer in de eerste lijn afkomen. U navigeert in de eerstelijnszorg bovendien in een ingewikkeld krachtenveld met partijen als zorgverzekeraars en de overheid. Kennis halen, brengen en delen is belangrijker dan ooit.  

 

U staat er niet alleen voor

  • MedischOndernemen laat zien wat er de komende jaren aan trends en ontwikkelingen op u af komen en vertaalt deze naar (de consequenties voor) uw praktijk(en)
  • We schetsen de opties die u voor uw praktijk heeft aan de hand van kennis van experts, voorbeelden van collega-ondernemers. Zodat u de keuze(s) kunt maken die het best bij u passen.
  • We helpen u met praktische tips, informatie en tools om de gemaakte keuzes goed door te voeren in uw praktijk.
  • We ondersteunen uw dagelijkse bedrijfsvoering met tips, achtergronden, visies, praktische tools op het gebied van personeelsmanagement, financiën, ICT, uw praktijk, relaties met uw cliënten en meer.

Sluit u aan 

Als lid van MedischOndernemen staat u er niet alleen voor. U heeft toegang tot kennis via de website, de wekelijkse nieuwsbrief en  MedischOndernemen Magazine. Verder krijgt u korting op de congressen Praktijk Anno Nu voor Mondzorg en  Fysiopraktijk Anno Nu én op onze trainingen. Ook bieden we de geaccrediteerde  PatiëntenEnquete voor het meten van klanttevredenheid van tandartspraktijken. 


Sluit u aan voor slechts 114,95 per jaar!