menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
7 maart 2019

Regionaliseren met Bart Smit

Een van de sprekers op Fysiopraktijk Anno Nu is Bart Smit. Hij spijkert uw kennis bij over de voordelen van regionalisering binnen de fysiotherapie.
Regionaliseren met Bart Smit

De zorg organiseert zich meer en meer regionaal. Bart Smit geeft in een aantal trends weer waarom er de zorg zich regionaal organiseert en op welke wijze we als beroepsgroep fysiotherapie de boot lijken te missen.


Andere disciplines in de zorg lijken zich makkelijker te organiseren en nemen daarin the lead. Er komen organisaties en nieuwe contractvormen die regionaal zijn ingericht. Waar de fysiotherapie zich op dit moment druk maakt om het individuele contract zijn andere disciplines al bezig met het inrichten van de zorgmodellen en contracten van morgen. Die multidisciplinair worden vormgegeven en ontwikkelingen zoals populatie bekostiging en data-gedreven werken in zich hebben.

 

Bart zijn boodschap is:  Willen we als fysiotherapie mee praten over de zorgmodellen van de toekomst dienen we het praktijk denken los te laten en ons regionaal te organiseren om aan de bestuurlijke tafels in de regio te mogen aanschuiven. Doen we dat niet staan we straks onder contract van de aanbieder in de regio. Het is de vraag of we daar op zitten te wachten.


Wie is Bart Smit?

Bart Smit haalt zijn drive en inspiratie uit het besturen en/of managen van creatieve, ondernemende en innovatieve projecten en programma’s die veelal gericht zijn op het verbeteren van het (zorg)product en dienstverlening. De verandertrajecten die hij als manager heeft uitgevoerd zijn divers en resultaatgericht. De verschillende rollen die Bart heeft vervuld hebben hem een brede kijk gegeven op het gebied van management, zorg en ondernemerschap. Zijn ervaring heeft hij opgedaan binnen verschillende velden van de gezondheidszorg en publiek domein.

Geplaatst door: Anne-Maaike Ekkelkamp Anne-Maaike Ekkelkamp
Redacteur
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen
Open modal