menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
8 april 2019

Tandartsen scoren 8,3 maar een derde voldoet niet aan offerteplicht

De Consumentenbond vroeg leden van het Consumentenbondpanel in januari naar hun ervaringen met de tandarts. Het ging hierbij om de kosten, het vertrouwen in de behandelaar en de privacy in de praktijk. Respondenten gaven hun tandarts een score van een 8,3. Tegelijk zijn ze niet tevreden over een derde van de tandartsen die niet voldoet aan de offerteplicht.
Tandartsen scoren 8,3 maar een derde voldoet niet aan offerteplicht

Het onderzoek had betrekking op zowel ervaringen met de tandarts als de mondhygiënist. Waar de tandartsen beoordeeld worden met een 8,3 krijgen ook mondhygiënisten een dikke voldoende, namelijk een 8. Ruim 94% van de panelleden vindt dat de tandarts voldoende tijd neemt voor het consult en 83% heeft vertrouwen in de deskundigheid van de tandarts. Het vertrouwen in de deskundigheid van de mondhygiënist ligt iets lager met 78,8%. Ten slotte beoordelen 79,7% van de panelleden de privacy van de tandartsenpraktijk met ‘goed’ of ‘zeer goed’.

 

     

Toch zijn de panelleden niet louter positief. Zo blijkt dat een derde van de tandartsen nog geen begroting verstrekt bij een behandeling duurder dan 250 euro, terwijl dit volgens de regels van de Nederlandse Zorgautoriteit wel verplicht is. Daarnaast zetten panelleden vraagtekens bij de verplichting om naar de mondhygiënist te gaan. 15% van de panelleden vindt de behandeling niet noodzakelijk en 70% vindt het tarief dat de mondhygiënist rekent voor een gewone gebitsreiniging veel te hoog of aan de hoge kant.

 

Bronnen: Tandartsen krijgen ruim een 8 in onderzoek Consumentenbond en Een derde tandartsen voldoet niet aan offerteplicht

Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur
Gerelateerde artikelen
Open modal