menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
21 november 2018

Veilig incident melden: leer van uw eigen fouten (en die van anderen)

Voorkomen is beter dan genezen! Een veelgehoorde uitspraak, maar hoe verklein je de kans op het maken van fouten? Allereerst moet je weten dat je fouten maakt, voordat je ervan kan leren. Daarnaast is het gemakkelijk om incidenten van anderen te zien, maar moeilijk om eigen fouten te erkennen.
Veilig incident melden: leer van uw eigen fouten (en die van anderen)

Het platform Veilig Incident Melden (VIM) biedt (anoniem) inzicht in incidenten van anderen, zodat we de kans krijgen om van onze eigen fouten te leren. Lilian Knol vertelt, aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden, over de lessen die zij heeft geleerd.

 

Lilian Knol is senior adviseur preventie / risicomanager en projectleider Veilig Incidenten Melden bij VvAA. “Gezondheidszorg is al 30 jaar lang de rode draad in mijn werkzame leven. Eerst als operatieassistent. Later als docent gezondheidszorg, auditeur en risicomanager. Altijd met de gedachte dat het anders, beter kan. In mijn huidige functie krijg ik de kans om samen met onze leden en de zorgorganisaties te werken aan de kwaliteit van de zorg.”

 

Tijdens Praktijk Anno Nu 2018 voor praktijkhouders in de mondzorg verzorgt Lilian een parallelsessie over het platform Veilig Incident Melden. Kijk op www.praktijkannonu.nl voor meer informatie en om u aan te melden. Het evenement vindt plaats op 8 december in gebouw 't Hart, VvAA en KNMT.

 

Geplaatst door: Anne-Maaike Ekkelkamp Anne-Maaike Ekkelkamp
Redacteur

Lees meer over:
Praktijk Anno Nu KNMT VvAA
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen