Ledenraad LHV neemt geen genoegen met ’nee’ van de minister

maandag 25 januari 2021
timer 2 min
De Landelijke Huisartsen Vereniging eist dat minister De Jonge onmiddellijk 15.000 Pfizer-vaccins beschikbaar stelt voor huisartsen. De LHV stelt dat de minister zijn beloftes niet nakomt. Volgens de organisatie heeft hij die afspraken zelf genoemd in de brief die hij op 4 januari aan de Tweede Kamer stuurde.

Volgens de huisartsen was afgesproken dat ze deze maand het Moderna-vaccin zouden krijgen of, als dat niet lukt, een ander vaccin. Nu de levering van Moderna minder is dan verwacht, wil De Jonge wachten op het AstraZeneca-vaccin. De huisartsen zijn daar woest over.

'Geen termijn vastgelegd'

De Jonge spreekt tegen dat hij zich heeft vastgelegd op een termijn en zegt dat vaccinatie met Pfizer ten koste zou gaan van de kwetsbare ouderen.  In het Kamerdebat ontkende hij dat hij afspraken met de LHV heeft gemaakt. Volgens de LHV heeft hij deze afspraken wel genoemd in  de brief die hij op 4 januari aan de Tweede Kamer stuurde.

Links:   

Foto: Shutterstock

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.