Training: Leidinggeven aan het team

mrt16
Hoe maak je van een team een geoliede machine? In Leidinggeven aan een team leer jij hoe jij jouw rol ten volle kan benutten om het team op vleugels te laten functioneren.

Als praktijkmanager en als praktijkhouder ben je verantwoordelijk voor het aansturen van een team. Jij wilt samen met het team een doel bereiken en succesvol zijn. Tegelijkertijd verwacht het team van je dat je daar staat als leider en begeleider. Hoe kan jij van de individuen in het team een geoliede machine maken waarin duidelijk is wat er moet gebeuren, de samenwerking goed verloopt en mensen elkaar aan durven spreken op resultaat en gedrag?

 

Geef je team vleugels

Krijg inzicht in hoe een team functioneert en de wijze waarop jij daar, vanuit jouw rol invloed op kan uitoefenen. Door bewust te communiceren kan ook jouw team vleugels krijgen. En dat heeft een positief effect op het succes van de praktijk, de arbeidsvreugde van je medewerkers en ook de beleving van de patiënt. 

 

Onderwerpen die aan bod komen

  • Het introduceren en voeren van een werkoverleg en (de) briefings
  • Hoe ga je om met kliekvorming en roddelen binnen de praktijk
  • Hoe zet je de competenties van de individuele teamleden zo in, dat dit leidt tot een optimale samenwerking
  • Veel aandacht voor cases uit de eigen praktijk
  • Samenstellen van een team met behulp van de teamrollen van Belbin
  • Motiveren en in beweging houden van een team
 
Deelnemers aan de training ontvangen het boek ‘Team op Vleugels’ van Martijn Vroemen; een gids voor geïnspireerd samenwerken. Dit boek is een praktische handleiding met succesfactoren en valkuilen voor het begeleiden van teams. Een groot aantal van de behandelde modellen in het boek zal in de cursus worden toegelicht zodat er een mooie combinatie ontstaat van theorie en praktijk.

Training: Leidinggeven aan het team

Datum / tijd

16 maart 2017
Aanvang: 09.00 uur

Locatie

near_meDe Eenhoorn