Training: Persoonlijk Leiderschap voor de Praktijkmanager

mrt28
Waarom doe je wat je doet? Waarom zitten alle apen toch altijd op jouw schouder? Hoe doorbreek je je vaste patronen? Persoonlijk leiderschap gaat over leidinggeven aan jezelf. In deze training leer je je de omstandigheden kan beïnvloeden en effectief kan blijven in jouw werk.

Door de schaalvergroting in de eerstelijns gezondheidszorg wordt er steeds meer van je verwacht. Praktijken zijn gefuseerd of werken samen in gezondheidcentra. Je hebt een centrale rol in de organisatie van de praktijk en iedereen verwacht van alles van je. Leiding geven aan dit proces vergt bijzondere kwaliteiten. Het loont de moeite om te leren hoe je het beste uit jezelf kunt halen zodat je waarde kunt gaan toevoegen aan je omgeving. Dat kan je doen door je persoonlijk leiderschap te verbeteren.

 

Leidinggeven aan jezelf

Persoonlijk leiderschap gaat over leiding geven aan jezelf en is een voorwaarde om effectief te zijn. De kern van persoonlijk leiderschap is verantwoordelijkheid nemen, bewustwording en proactief zijn. Dit houdt wat inhoud dat je je niet meer laat leiden door prikkels uit je omgeving maar zelf een bewuste keuze maakt hoe je reageert. Je leeft dan niet meer vanuit oude denkpatronen, emotiepatronen en gedragspatronen maar vanuit een bewust gekozen manier van reageren. Het is de switch van onbewust aangeleerd gedrag naar bewust gekozen gedrag.

 

In deze training worden stijlen van leiding geven behandeld en wordt uw eigen stijl van leidinggeven onder de loep genomen. Daarnaast wordt er in de training uitvoerig stil gestaan bij effect van gedrag en hoe je kan kiezen om ander gedrag te vertonen.

 

Praktijkcasus

Deze interactieve training heeft zowel een theoretische als een praktische invulling. Ook is er voldoende gelegenheid om vragen, knelpunten of onduidelijkheden uit je dagelijkse werk voor te leggen.

 

Dit kunt je bijvoorbeeld doen door voorafgaand aan de training een praktijkcasus in te dienen die tijdens de training geanonimiseerd behandeld wordt. Zo ontdek je  tijdens deze training hoe u, met behoud van eigen authenticiteit in staat bent om met meer plezier u rol als leidinggevende efficiënter in te zetten waardoor uw praktijk nog beter zal functioneren.

 

Training: Persoonlijk Leiderschap voor de Praktijkmanager

Datum / tijd

28 maart 2017
Aanvang: 10.00 uur

Locatie

near_meDe Eenhoorn