Webinar 'Duurzaamheid in de mondzorgpraktijk'

apr15

'Wegens succes herhaald'

Tijdens het webinar van 15 april delen Michiel Lieshout en Alexander Tolmeijer hun kennis over het verlenen van duurzame mondzorg. Meld u aan voor het webinar! 

Zorg verlenen heeft invloed op het milieu en daarmee ook op onze gezondheid. Door de aanzienlijke CO2-uitstoot en luchtverontreiniging draagt de zorgsector nu indirect ook bij aan het ontstaan van ziekte.

Wereldwijd zien we dat het idee om ook de zorg te verduurzamen steeds meer steun krijgt. In Nederland heeft bijvoorbeeld de ziekenhuiszorg, als grootste vervuiler, al grote stappen gezet. Langzaam komt er nu ook beweging in de eerstelijnszorg.

Afval en reisbewegingen

Vooral onder jonge huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten groeit het inzicht dat ook de zorg moet verduurzamen. Ook in de mondzorg zien we dagelijks grote hoeveelheden afval en die afvalstroom is door alle coronamaatregelen alleen maar toegenomen. Daarnaast zien we dat de vele reisbewegingen naar en van praktijken veel CO2-uitstoot veroorzaken.

Kortom: het inzicht groeit dat ook zorg moet bijdragen aan reductie van CO2-uitstoot en de stroom afval. Maar wat kunnen we daarmee? Hoe verlenen we duurzame mondzorg en blijft de kwaliteit hoog en veilig? Hoe kun je binnen je praktijk dit onderwerp implementeren zonder direct alle processen overhoop te moeten halen?

Kennis delen

Tijdens het webinar van 15 april willen Michiel Lieshout en Alexander Tolmeijer hierover hun kennis met u delen. De eerste stap naar een duurzame mondzorg is immers meer kennis over de problemen en mogelijkheden. Lees ook de blogs van Michiel Lieshout: 

 

Investering
Leden: €25,-
Niet leden: €50,- (excl. btw)

Datum / tijd

15 april 2021
Aanvang: 20.00 uur

Locatie

near_meOnline, via zoom