Whitepaper helpt startende zzp'ers in de zorg

maandag 1 mei 2023
timer 3 min

(Foto: Shutterstock)

Met de whitepaper ‘Succesvol starten als zzp'er in de zorg’ willen we zorgprofessionals helpen met goede informatie. Want om zelfstandig ondernemer in de zorg te worden moet je best wat regelen. En zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Zeker nu er vanuit het kabinet gewerkt wordt aan nieuwe regelgeving voor zzp'ers.

Uitdagingen voor zelfstandig ondernemers

Want hoewel er veel voordelen zitten aan het zelfstandig ondernemerschap zijn er natuurlijk ook wat uitdagingen waar je nu misschien tegenop ziet. Zoals belastingaangiftes, administratievoering, de regels rond de Wtza en pensioenopbouw. Allerlei onderwerpen die niet persé iets met jouw professie te maken hebben, maar wel bij het ondernemerschap horen. In de whitepaper komt dit allemaal overzichtelijk en uitgebreid aan bod.

Groei aantal zzp'ers in de zorg

Het aantal zzp'ers in de zorg is de laatste vijf jaar enorm gegroeid. Steeds meer zorgmedewerkers besluiten om als zelfstandige aan de slag te gaan. Het merendeel gaat aan de slag in paramedische beroepen als fysiotherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten, maar ook tandartsen, huisartsen en praktijkmanagers starten steeds vaker als zzp'er. Vanuit zorginstellingen en het kabinet zijn er zorgen over de grote groep die vanuit vaste dienst kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. De ontwikkelingen zijn in volle gang en ook daarom is het goed om op de hoogte te zijn en te blijven van de regelgeving voor zzp'ers in de zorg.

Goed van start

Met deze whitepaper geven we je graag de juiste handvatten en informatie om het ondernemerschap goed in te gaan zodat jij nog meer kunt genieten van je werk, namelijk zorgen voor mensen.


Meer weten?

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.