Ondernemen vanuit het ‘Platform voor ondernemerschap’

woensdag 19 juni 2024
timer 5 min

Foto: © Cees van der Wal

Als ondernemer ben je altijd in beweging. Om in te spelen op ontwikkelingen en trends in jouw sector. Om gas te geven of juist even af te remmen. Om bestaande klanten te bedienen of juist nieuwe klanten te bereiken. Hoe voorkom je dat je rondjes blijft draaien of een afslag mist? 

Bij Visser & Visser doen we er alles aan om ondernemer te ondersteunen, begeleiden en uit te dagen in het maken van keuzes. In de vorm van een ‘platform voor ondernemerschap’ bieden wij verregaande ondersteuning bij accountancy en advies, leiderschap en ontwikkeling, en strategie en organisatie. Dat geldt ook voor ondernemers in de zorg, een sector die grote uitdagingen met zich mee brengt. Speciaal voor deze ondernemers heeft Visser & Visser een Branchegroep Zorg om ervoor te zorgen dat je als zorgaanbieder voor vandaag alles goed geregeld hebt, maar ook kan anticiperen op de veranderingen van morgen.  

Kruispunt

Ondernemers staan voor grote uitdagingen zoals duurzaamheid, stijgende kosten, een krappe arbeidsmarkt en technologische innovaties zoals AI. Waar ga je in mee en wat laat je aan je voorbijgaan? Als ondernemer moet je continu keuzes maken die van invloed zijn op de toekomst van je onderneming. In deze veranderlijke economie zijn veerkracht en wendbaarheid cruciaal. Balans is noodzakelijk, niet alleen bij zakelijke beslissingen, maar ook privé en in de verhouding met medewerkers. 

‘Elke ondernemer komt op een gegeven moment bij een kruispunt. Welke richting kies je? Moet je uitbreiden? Samenwerken? Fuseren? Innovaties zoals AI en robotisering brengen nog meer onzekerheid met zich mee. Ondernemers, ook in de zorg, moeten beslissen of ze hierin meegaan en zo ja, hoe ze hun bedrijfsprocessen daarop aanpassen’, aldus Harro de Haan, partner en accountant binnen Branchegroep Zorg. 


Accountancy & Advies

De basis van het platform voor ondernemerschap heeft alles te maken met inzicht én overzicht. Daar ligt de oorsprong van ons kantoor, daar zijn we als accountants en adviseurs groot mee geworden en dat zal ons fundament blijven. Wij helpen ondernemers en ondernemingen met het oplossen en uitvoeren van allerlei financiële en fiscale vraagstukken.

Ontzorgen bij: 
-    Jaarrekeningen
-    Fiscale aangiften
-    Salarisadministratie
-    Financiële administraties
-    Digitaliseringsslag financieel proces
-    Financieel managementdashboard

Adviseren over:
-    Opzetten van een nulpraktijk
-    Aan- of verkopen van de praktijk
-    HRM en salarisadministratie
-    Fiscale optimalisatie/herstructurering
-    Maatschapscontract

Leiderschap & Ontwikkeling

Met de tweede pijler zoomen we in op persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling. Daar zullen we ons meer en meer op gaan inzetten. Wij geloven namelijk dat elk mens gezegend is met een talent. Vaak zien we dat aan de zachte kant van organisaties nog zoveel potentieel zit. Als je het talent van mensen goed inzet én blijft doorontwikkelen, komt er veel energie vrij om ondernemers én ondernemingen echt vooruit te brengen.

Strategie & Organisatie

De derde pijler over het maken én uitvoeren van strategische keuzes. Want dat is waar voor veel ondernemers dé grootste uitdaging zit: niet kunnen kiezen. Wij helpen de praktijkhouders of maten met het maken van keuzes. Door kritische vragen te stellen, een spa dieper te graven en tegelijk te inspireren met inzichten of innovaties. Maar dat niet alleen. We zullen ook actief helpen en blijven ondersteunen bij de uitvoering van alle concepten, plannen en ideeën. 


Strategische vraagstukken

Door een samenwerking aan te gaan met een consultancybureau heeft Visser & Visser in het afgelopen jaar haar dienstverlening uitgebreid om ondernemers te kunnen begeleiden in het snel veranderende landschap. Hoewel we altijd al focus gehad op bredere dienstverlening dan alleen accountancy en fiscaal. Zo is vanuit onze affiniteit met data en IT Growteq ontstaan. De expertise met bedrijfsovernames heeft geleid tot Arpentus. En bij SQALE zitten professionals met ervaring in het publieke domein.

‘Nu kunnen we met de toevoeging van consultancydienstverlening ondernemers ook helpen op het gebied van leiderschap, teamontwikkeling en strategie. Ook voor zorgondernemers is het van belang om stil te staan bij strategische vraagstukken en de ‘zachte kant’ van je organisatie.'

Waar wil je over vijf jaar staan? Op welke doelgroepen wil je je richten en met welk specialisme? Hoe hard wil je groeien en hoe wil je dat bereiken? Daarnaast spelen kennis, specialisatie en expertise van jou en jouw medewerkers een grote rol. Daarom wil je dat iedereen binnen jouw praktijk zich kan blijven ontwikkelen. Ook op deze vlakken kunnen wij als Branchegroep Zorg ondersteunen.’


Contact?

Harro de Haan, partner en accountant bij Branchegroep Zorg
hrdehaan@visser-visser.nl
+31 610 372 866 


Laat je inspireren in de Visser & Visser Academy

Vanuit ons platform voor ondernemerschap bieden wij de Visser & Visser Academy aan. Vanuit deze Academy delen wij kennis en inspiratie in de vorm van workshops, seminars en masterclasses speciaal voor u als ondernemer. Omdat wij veel verschillende specialisten in huis hebben, is er continu een vernieuwend aanbod met interessante, relevante en inhoudelijke onderwerpen. 

Kijk op visser-visser.nl/academy voor het actuele aanbod.

 

 

 

 

 

 

Meer artikelen met dit thema

Huisarts René van den Berg van praktijk Texelstroom
mic_external_onInterview

Huisarts René van den Berg over het ‘offshore model’: ‘Zo maken we het huisartsenvak weer behapbaar’

19 jul om 12:00 uurtimer6 min

Huisarts René van den Berg introduceerde het zogeheten ‘offshore model’ in zijn huisartsenpraktijk in Den…

Lees verder »
person_outlineBlog

Als de onderbetaling van de praktijkhouder blijft bestaan, verdwijnt de zelfstandige huisarts

4 jul om 16:07 uurtimer4 min

Landelijk is nog slechts 60% van de huisartsen praktijkhoudend, in onze regio nog maar 50%.…

Lees verder »
Kleinbedrijf Index Fysiotherapie Praktijken zonder personeel en praktijken in kleinere woongebieden (dorpen met minder dan 25.000 inwoners) hebben hogere nettomarges dan praktijken met personeel en in grotere woongebieden​​. (Foto: Shutterstock)
flash_onNieuws

Derde Kleinbedrijf Index Fysiotherapie: Praktijken zonder medewerkers en dorpen behalen hoogste nettomarges

27 jun om 17:00 uurtimer4 min

De fysiotherapie zit volgens praktijkeigenaren in een stijgende lijn, zo constateren…

Lees verder »

Van droom naar realiteit – hypotheek op maat voor medici

27 jun om 16:00 uurtimer4 min

Voor medici in opleiding tot specialist biedt Van Lanschot Kempen maatwerkoplossingen voor…

Lees verder »

Succesvol ondernemen in de mondzorg: duurzaamheid voorop!

26 jun om 14:45 uurtimer5 min

De mondzorg in Nederland is uniek in de laagdrempelige toegang tot preventieve zorg. Maar de toegang tot deze…

Lees verder »

Toekomst van het zorgstelsel volgens Guus van Montfort: De zorg is geen koekoeksjong dat de rijksfinanciën opeet

23 mei om 11:30 uurtimer5 min

Oud-huisarts Thieu Heijltjes bespreekt het nieuwe boek van Guus van Montfort ‘De toekomst van…

Lees verder »
all_inclusiveAchtergrondartikel

Open Future-congres: ‘Fysiopraktijk die kosten beheerst, kan keurige marge halen van 15%’

14 feb om 15:00 uurtimer5 min

Bij het congres ‘Redelijke verdiensten - Hoe?’ op 25 januari in Arnhem liet ondernemersadviseur Brigitte Vogels…

Lees verder »

Belangrijke belastingaftrekposten voor medisch specialisten

14 feb om 15:00 uur

Als medisch specialist wilt u zich vooral kunnen richten op het verlenen van zorg aan uw patiënten, zonder u…

Lees verder »