menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
26 juni 2020

€ 1000 bonus voor ‘unieke inzet zorgpersoneel’ tijdens coronacrisis

Zorgmedewerkers die in hun werk direct of indirect de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus hebben ondervonden krijgen een bonus van 1000 euro netto. Hiermee laten de Tweede Kamer en het kabinet hun waardering en dankbaarheid blijken voor ‘al het harde werk’ dat zorgprofessionals tijdens de coronacrisis hebben verricht.
€ 1000 bonus voor ‘unieke inzet zorgpersoneel’ tijdens coronacrisis

Nadat een motie voor betere beloning voor zorgpersoneel het deze week na drie keer stemmen niet haalde, besloot het kabinet tot een bonus van 1000 euro netto.

 

Het geld is bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden, schoonmakers en het andere ondersteunend personeel in alle sectoren van de zorg. Dus de verpleeghuiszorg, ziekenhuiszorg, ambulancezorg, gehandicaptenzorg, revalidatiezorg, wijkverpleging, jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg en andere zorgsectoren. 

 

Loket voor 1 oktober open

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zorgt er in overleg met zorginstellingen voor dat het geld terechtkomt bij de mensen voor wie het bedoeld is. Tijdens de zomer wordt verder uitgewerkt hoe de subsidie zo goed, en zo eenvoudig mogelijk kan worden uitgekeerd. Daarbij is het uitgangspunt dat de administratieve last voor zorginstellingen zo laag mogelijk blijft. Het streven is om het loket waar de bonus kan worden aangevraagd uiterlijk 1 oktober te openen.

 

Link: Rijksoverheid

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie

Lees meer over:
Waardering Corona Salaris
Gerelateerde artikelen
Open modal