menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
9 september 2020

5000 euro subsidie voor innovatiecoaches in de zorg

Zorgaanbieders die willen innoveren en daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken, kunnen nu tot 5.000 euro subsidie krijgen. De subsidie is bedoeld voor de ondersteuning door externe coaches die helpen bij de implementatie of opschaling van vernieuwingen in de praktijk. Aanvragen kunnen worden ingediend bij ZonMW, organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie.
5000 euro subsidie voor innovatiecoaches in de zorg
Alle zorgaanbieders die vallen onder de Wmo 2015, Zvw, Wlz of de Jeugdwet kunnen een aanvraag doen. De regeling bestaat uit meerdere ronden; in deze tweede ronde is er 1,2 miljoen euro beschikbaar.  De aanvraag kan worden ingediend tot 28 oktober 14.00 uur bij  ZonMw.  
 

'Low cost, high impact'

Voor de subsidieregeling voor Implementatie- en Opschalingscoaching komen sociale of technologische innovaties (e-health, medische technologie) in aanmerking die als uitgangspunt 'low cost, high impact' hebben. De innovatie moet leiden tot arbeids- en kostenbesparing, de kwaliteit van de zorg verbeteren en/of de kwaliteit van de patiënten of cliënten verbeteren. De aanvrager van de subsidie moet het geld besteden aan een externe coach en mag die zelf kiezen.
 
Geplaatst door: Corina de Feijter Corina de Feijter
Redacteur

Lees meer over:
Tandheelkunde Innovatie
Gerelateerde artikelen