menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
16 oktober 2019

De Ontregelbus komt naar u toe om regeldruk te verminderen

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nam dit jaar vanuit het programma '(Ont)regel de zorg' initiatieven om de regeldruk in de zorg te verminderen. Nieuw binnen het programma is de Ontregelbus. De bus trekt het land in om zorginstellingen te helpen om de interne regeldruk te ontrafelen, ontregelen en ontknopen.
De Ontregelbus komt naar u toe om regeldruk te verminderen

Werknemers in de zorg hebben veel te maken met slechte of overbodige regels, die een grote regeldruk veroorzaken. Het ministerie van VWS zette onder meer schrapsessies op om van deze regels af te komen.

 

Het  ‘ontregelteam’

Daarbij lag de focus tot nu toe vooral op het wegnemen van knelpunten op landelijk niveau. Het zogeheten ‘ontregelteam’ gaat dit najaar met de bus op pad om de regeldruk binnen zorginstellingen zelf te helpen verminderen, samen met zorgverleners en managers. Het team helpt organisaties om ter plekke de regels te verbeteren of te schrappen.

 

Het traject

De Ontregelbus rijdt ongeveer vijf maanden door het land en gaat op bezoek bij tientallen instellingen in de zorg. Het team ondersteunt zorgverleners in drie sessies om concreet aan de slag te gaan met de regeldruk binnen de praktijk. Daarnaast krijgen de instellingen hulp van een externe Ontregelcoach, die helpt met het terugdringen van de interne regels waar de werkvloer de meeste regeldruk ervaart.

 

Kijk voor meer informatie op: (Ont)regel de zorg

Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie

Lees meer over:
Wet en regelgeving regeldruk
Gerelateerde artikelen
Open modal