menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
25 april 2017

DentConnect neemt Samenwerkende Tandartsen over

Tandartsketens Samenwerkende Tandartsen en DentConnect hebben besloten hun krachten te bundelen door middel van een strategische samenwerking. Als onderdeel van deze samenwerking zal NPM Capital, de huidige aandeelhouder van Samenwerkende Tandartsen, haar aandelen verkopen aan DentConnect.
DentConnect neemt Samenwerkende Tandartsen over

De naam Samenwerkende Tandartsen zal als zelfstandig merk behouden blijven binnen de groep.

 

Beide ketens functioneren als service-organisatie voor tandheelkundige en tandprothetische praktijken. Naar eigen zeggen delen beide praktijken de ambitie om door middel van partnership de mondzorg op hoog niveau aan te kunnen bieden.

 

Groei van ketenvorming in de mondzorg

Onder praktijkhouders in binnen- en buitenland bestaat een groeiende belangstelling om zich aan te sluiten bij een dentale keten omdat het steeds moeilijker is om opvolging te vinden voor een praktijk. Dit wordt veroorzaakt door de vergrijzing in de markt, de beperkte instroom van startende tandartsen, het groeiende aantal vrouwelijke tandartsen/studenten, dat veelal parttime wil werken en een dalende interesse onder jonge tandartsen om een eigen praktijk te starten.


Over Samenwerkende Tandartsen en Dentconnect

Samenwerkende Tandartsen is een keten van mondzorgcentra en tandheelkundige praktijken in Nederland. Opgericht in 2006 met het doel om door overname van praktijken en ontwikkeling van bestaande praktijken een kwalitatieve speler in de markt te worden. Begin 2017 bestaat de organisatie uit 49 praktijken. Samenwerkende Tandartsen maakt sinds 2011 onderdeel uit van NPM Capital.  DentConnect is een keten met tandheelkundige praktijken in een groot deel van Nederland. Sinds 2015 is DentConnect ook internationaal actief (België, Denemarken, Duitsland en Italië). DentConnect neemt zelfstandige tandartspraktijken en complete patiëntenbestanden over om deze vervolgens te beheren en te ontwikkelen. In totaal beschikt DentConnect op dit moment over 162 praktijken, waarvan 85 in NL.

Geplaatst door: Susanne Morren Susanne Morren
Redactie

Lees meer over:
Keten
Gerelateerde artikelen