menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
7 januari 2020

Een second opinion over uw facilitaire kosten

Steeds meer praktijken ervaren door de toenemende regeldruk problemen bij het beheren van de facilitaire zaken binnen de praktijk. Bij Voorpraktijken is dit juist onze kernactiviteit. Een second opinion over uw afvalverwijdering, (brand)beveiliging, energie en nog wel 30 van dat soort zaken brengt zeker interessante verbetermogelijkheden aan het licht op het gebied van het voldoen aan wet- en regelgeving en verzekeringseisen. Daarnaast zorgden kansen op het gebied van efficiency en contractvoorwaarden in de afgelopen 5 jaar tussen de 15-30% besparing bij de bijna 600 praktijken die Voorpraktijken onder contract heeft.
Een second opinion over uw facilitaire kosten

Volledige ontzorging en optimale service 

In het DNA van Voorpraktijken zit volledige ontzorging ingebakken. “Wij snappen dat een praktijk niet zit te wachten op het opzoeken van allerlei documenten. Daarom start onze dienstverlening altijd met een inventarisatiebezoek. Op de praktijk verzamelen we zelfstandig alle informatie en bekijken we de gehele praktijk om een goed advies te kunnen verstrekken. In een beslissingsgesprek geeft een praktijkhouder (of praktijkmanager) aan welke aanbevelingen worden overgenomen en of Voorpraktijken dit mag uitvoeren. Voorpraktijken zegt oude contracten op, borgt einddata en zorgt dat nieuwe contracten op het juiste moment starten.”

 

Geen kickbackfees, commissies of provisies

Steeds meer praktijken maken gebruik van collectieve inkoop. Waar dit ooit begon met medicatie en kleingoed, worden tegenwoordig ook energie, kantoorartikelen, telefonie etc. gezamenlijk ingekocht, al dan niet via een intermediair. In dat laatste geval is het niet altijd inzichtelijk of er optimaal is ingekocht voor uw praktijk of dat er wordt ingekocht bij de leverancier die de grootste vergoeding geeft aan de intermediair. Immers: gratis deelname aan de voorkant betekent niet dat de intermediair geen inkomen heeft. Dat wordt aan de achterkant bij de leverancier in rekening gebracht, zonder dat voor u duidelijk is hoeveel. Voorpraktijken heeft gekozen voor een model waarbij haar dienstverlening apart bij de praktijk in rekening wordt gebracht en de besparing op de leveringsovereenkomsten één op één bij u terecht komt. Volledig transparant, immers gratis dienstverlening bestaat niet en uiteindelijk wil u, net als uw collega’s wél weten wat uw bijdrage is.

 

De voordelen van 100% onafhankelijkheid

Het kan altijd voorkomen dat een leverancier in de loop van de tijd steeds minder past bij de deelnemers van Voorpraktijken. Dit kan allerlei oorzaken hebben, maar het is de rol van Voorpraktijken om te zorgen dat u hier zo min mogelijk hinder van ondervindt. Omdat Voorpraktijken financieel geheel onafhankelijk is van haar leveranciers, kunnen wij altijd de juiste actie nemen als dat nodig is. In een uiterste geval kan dit betekenen dat wij afscheid nemen van een leverancier en een nieuwe partij selecteren voor alle deelnemers. Deze onafhankelijkheid geeft praktijken ook de vrijheid om zaken bij de huidige leverancier te laten, ook al kan in een collectief contract een aanzienlijke verbetering worden gerealiseerd. Dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn als de leverancier ook patiënt bij de praktijk is. Reciprociteit is binnen het concept van Voorpraktijken een vanzelfsprekendheid, daar de inkomsten van Voorpraktijken niet afhankelijk zijn van deelname aan een collectief, maar van de kwaliteit van de adviezen voor de individuele praktijk. Wanneer de inkoop in collectiviteit kan, dan is dit een voordeel, maar het is niet strikt noodzakelijk.    

 

KSVP

Bij de start van Voorpraktijken hebben we besloten dat wij "Altijd Een Goed Contract" als slogan zouden gebruiken. Wij willen namelijk onze klanten verzekeren van goede inkoopcontracten  voor de praktijk . Een goed contract wil niet altijd zeggen het goedkoopste contract. Voorpraktijken heeft ervoor gekozen om in te kopen volgens het KSVP-model wat staat voor Kwaliteit, Service, Voorwaarden & Prijs in deze exacte volgorde van belangrijkheid. De kwaliteit moet altijd goed zijn evenals service en voorwaarden. U zit namelijk niet te wachten op een kapotte Cv-installatie die pas na twee dagen wordt gerepareerd omdat service en voorwaarden zijn verslechterd onder invloed van een te scherpe prijs. De prijs moet zo scherp mogelijk zijn maar mag kwaliteit en service niet negatief beïnvloeden.

 

Onze integriteitsverklaring

De integriteitsverklaring is een document waar we bijzonder trots op zijn. Dit is een document, ondertekend door onze collectieve leveranciers, waarin zij bevestigen dat wij nooit kickbackfees, provisie of commissie ontvangen van hen. Hiermee garanderen wij u dat wij voor u het beste contract verzorgen bij de leverancier die het beste bij uw praktijk past.    

 

Voorpraktijken op Dental Expo 2020

19, 20 en 21 maart is Voorpraktijken aanwezig op dé vakbeurs voor de totale mondzorg, Dental Expo. Wij nodigen u uit om te ontdekken hoe u de kansen kunt benutten die uitbesteden van facilitaire inkoop en contractbeheer u biedt. Bezoek ons op stand E139 en ontvang de inmiddels welbekende Oosterhoutse Kaneelstok.

 

Meer informatie: www.inventarisatiebezoek.nl   

Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie
Betrokken partijen: Voorpraktijken, altijd een goed contract

Lees meer over:
Dienstverlening Inkoop Contract
Gerelateerde artikelen
Open modal