menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
1 mei 2020

Groen licht voor opschalen fysiotherapeutische zorg

Er is groen licht om de fysiotherapeutische zorg stapsgewijs weer op te schalen op basis van het aangepaste triage stappenplan, meldt het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie. Langer uitstel van de behandeling van (ex)-corona patiënten en uitgestelde zorg voor reguliere patiënten leiden tot onherstelbaar functieverlies, aldus de beroepsorganisatie.
Groen licht voor opschalen fysiotherapeutische zorg

Met behulp van het triage stappenplan kunnen fysiotherapeuten de noodzakelijke zorg op een veilige en verantwoorde manier verlenen. Dit stappenplan kwam tot stand in samenwerking met Stichting Keurmerk Fysiotherapie en Paramedisch Platform Nederland. De definitieve versie van het stappenplan verschijnt op 1 mei. Fysiotherapeuten kunnen zich voor de aanschaf van persoonlijke beschermingsmiddelen wenden tot het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ).

 

'Emotionele rollercoaster'

Voorzitter Guido van Woerkom spreekt op de website van het KNGF van een 'emotionele rollercoaster' op donderdag 30 mei. 'Waren we eerst heel blij dat we eindelijk groen licht hadden van het RIVM en VWS, weet de media ons tóch weer in verwarring te brengen met het bericht dat VWS nog niet officieel bekendgemaakt heeft akkoord te zijn.' Van Woerkom concludeert dat er toch toestemming is 'de fysiotherapeutische zorg - veilig én verantwoord - weer op te schalen'.

 

Martin van Rijn, minister voor Medische Zorg, liet woensdag op de site van NOS weten voorzichtig te zijn met toezeggingen over mondkapjes en andere beschermingsmiddelen. 'We moeten eerst goed kijken welke kapjes voor welke oorzaak nodig zijn voor we daar over beslissen.' Op 19 mei volgt een evaluatie van de herstart van de praktijken door het RIVM, op basis van 'de dan opgedane ervaringen en actualiteit'.

 

'Meer tijd nodig voor  continuïteitsbijdrage'

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) meldde gisteren meer tijd nodig te hebben voor nadere informatie over de continuïteitsbijdrage voor de paramedische beroepen. 'Teleurstellend', schrijft KNGF-voorzitter Van Woerkom. 'We rekenen er nu toch echt op dat ze morgen de duidelijkheid gaan verschaffen waar we al zo lang op wachten.' 

 

Links: KNGF,  Het nieuws van donderdag 30 april; NOS,  Fysiotherapeuten wachten op groen licht, 'maar er is veel onduidelijk'

Foto: Guido van Woerkom (KNGF)
Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie

Lees meer over:
Fysiotherapie KNGF Corona
Gerelateerde artikelen
Open modal