menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
4 maart 2019

Netflix geeft toe aan de internationaal kritiek op documentaire

Internationale kritiek vanuit de tandheelkunde heeft ervoor gezorgd dat Netflix de documentaire Root Cause heeft verwijderd. Ook de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) schreef een brandbrief waarin zij pleitten voor het verwijderen van de documentaire wegens desinformatie.
Netflix geeft toe aan de internationaal kritiek op documentaire

In de documentaire, gepubliceerd begin 2019, neemt de filmmaker de kijker mee in de tien jaar durende zoektocht van een man naar de oorzaak van zijn chronische en dodelijke ziekten, zoals kanker en hartkwalen. Deze langdurige zoektocht leidde volgens holistische artsen in de documentaire, unaniem tot een wortelkanaalbehandeling die de man in het verleden onderging.

 

Verzoek disclaimer te plaatsen

De ANT schreef evenals de American Dental Association en de American Association of Dental Research een brief naar Netflix over het verhaal dat niet zou voldoen aan de geldende wetenschappelijke standaarden. ANT vroeg Netflix een disclaimer bij de film te plaatsen. 

 

Documentaire verwijderd

Netflix verwijderde de documentaire, maar heeft niet met commentaar gereageerd op de brieven. Media expert Porter Bibb wijst in The Guardian wel op de waarschijnlijke reden achter de verwijdering van de documentaire: Netflix is bang voor reputatieschade.

Geplaatst door: Anne-Maaike Ekkelkamp Anne-Maaike Ekkelkamp
Redacteur

Lees meer over:
Tandarts Tandheelkunde
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen