Dental Expo wil met vakbeurs totale branche vooruithelpen - op 17, 18 en 19 maart in de RAI

woensdag 8 december 2021
timer 5 min

Dental Expo biedt een breed overzicht van wat er komt kijken bij goede praktijkvoering (Foto: Dental Expo 2018)

In maart staat de tiende editie gepland van Dental Expo: de vakbeurs voor de totale dentale branche. De kans om kennis en nieuwe inzichten op te doen rond het thema: Human factor. Zodat u als bezoeker klaar bent voor de uitdagingen van vandaag en de toekomst. En elkaar eindelijk weer live hebt kunnen ontmoeten. De inschrijving bij Dental Expo start komende week.

Dental Expo is een totaalbeurs voor de volledige dentale branche die op 17, 18 en 19 maart plaatsvindt. ‘We richten ons op iedereen die in deze sector werkzaam is, zoals onder meer: tandartsen, orthodontisten, assistenten, mondhygiënisten en tandtechnici. Ook praktijkmanagers zijn van harte welkom. We bieden een kennisprogramma en een breed pallet aan exposanten. Dus elke bezoeker vindt er iets van zijn of haar gading’, verklaart Annemarie Hogenelst, key-accountmanager Dental Expo 2022. Voor de invulling van Dental Expo is gebruik gemaakt van de expertise van een adviescommissie, met daarin onder meer vertegenwoordigers van de KNMT, NVM en VGT.

Human factor

‘We willen met Dental Expo de hele branche verder helpen. Zodat iedereen klaar is voor de uitdagingen van vandaag en morgen. Dat vormt het uitgangspunt voor ons kennisprogramma’, zegt Charlotte de Zeeuw, marketing-eventmanager. ‘Met de Human factor als thema voor het kennisprogramma. Onderverdeeld in de subthema’s: Imago, Talentontwikkeling en Behoud van personeel en Ondernemerschap.’

Imago

Het subthema Imago zoomt bijvoorbeeld in op de vraag hoe mondzorgpraktijken zich meer op preventie kunnen richten en hun imago zodoende kunnen verbeteren. ‘Wat betekent dit voor bijvoorbeeld de scholing van medewerkers? En hoe kunnen professionals het gedrag van hun patiënten beïnvloeden? Als je de focus verlegt naar preventie, moet je dit goed communiceren naar je patiënten. En zichtbaar maken op je website en andere online kanalen. Ook de inrichting van de praktijk en de beleving van de patiënt komen aan bod. Het hangt ook samen met je visie en missie’, legt De Zeeuw uit.

Talentontwikkeling en behoud

Bij Talentontwikkeling en Behoud van personeel gaat het om de krapte van de arbeidsmarkt. ‘Hoe ga je daarmee om, hoe kom je aan nieuw personeel, maar ook: hoe zorg je dat je huidige team met plezier en vitaal aan het werk blijft. Hoe behoud je hen voor je praktijk? Het succes van je praktijk of bedrijf hangt altijd af van je medewerkers. Zijn zij gezond, werken ze graag bij jou?’, vervolgt De Zeeuw.

Het laatste subthema is: Ondernemerschap. Praktijkhouders denken na over waar zij met hun praktijk naartoe willen: groeien of meer specialismen in huis halen? Wat heb je dan nodig? Wil je een praktijk overnemen en deelnemen aan een keten? Deze vragen komen bij dit onderwerp aan de orde.

Rondetafelgesprekken

Tijdens de beurs staan er ook rondetafelgesprekken met diverse professionals uit de branche op het programma. ‘Samen op zoek naar een gezamenlijke aanpak of oplossing voor bijvoorbeeld het vraagstuk van de krappe arbeidsmarkt, of op welke manier het preventievraagstuk het best kan worden aangepakt. Zodat we met nieuwe inzichten naar huis gaan. En bezoekers inspiratie opdoen en handvatten krijgen aangereikt die passen bij hun praktijk, bedrijfsvoering of strategie’, verklaart Hogenelst.

Exposanten

Tijdens Dental Expo zijn 190 exposanten aanwezig. Hogenelst: ‘We brengen vraag en aanbod samen. En bieden een breed overzicht van wat je nodig hebt voor een goede praktijkvoering. Exposanten presenteren hun producten en innovaties. En gebruiken de beurs om contact met de klant te leggen of te verstevigen. Op de site www.dentalexpo.nl hebben de exposanten de mogelijkheid om nieuwe producten, diensten en innovaties uit te lichten.’

Tandartspraktijk van het jaar

Op de tweede dag van Dental Expo, 18 maart, maakt een jury bekend welke praktijk de Tandartspraktijk van het jaar 2022 is. Er zijn drie finalisten: Mondzorgcentrum Wiranto & Go in Almelo, A.R.T Tandartsen Amersfoort en CBT Midden-Brabant in Ulvenhout. ‘We laten zien waarom deze praktijken succesvol zijn en willen zo ook het imago van de tandartsenpraktijk een boost geven’, aldus De Zeeuw.

Live event

‘We merken dat iedereen weer uitkijkt naar een live event.  Deze uitgestelde jubileumeditie krijgt een extra feestelijk tintje. We zijn bezig met het organiseren van een benefietgala’, aldus Hogenelst. ‘Het programma biedt bezoekers een goede reden om Dental Expo te bezoeken. Uit vorige enquêtes is gebleken dat bezoekers dat doen om contacten te leggen en informatie te krijgen over nieuwe trends in de branche en hun vak. Voor exposanten is het netwerken een belangrijke reden om aanwezig te zijn. Praktijken gebruiken Dental Expo ook voor hun teamuitje: een mooie combinatie van het nuttige met het aangename.’

Meer informatie

Dental Expo vindt volgend jaar plaats op 17, 18 en 19 maart in RAI Amsterdam.
De openingstijden zijn:

Donderdag 17 maart 2022 | 13:00 - 20:00 uur

Vrijdag 18 maart 2022 | 10:00 - 20:00 uur
Zaterdag 19 maart 2022 | 10:00 - 17:00 uur

RAI Amsterdam
Europaplein 24
1078 GZ Amsterdam

Meer informatie: www.dentalexpo.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

flash_onNieuws

Demondnietvergeten.nl: alle informatie over mondzorg voor kwetsbare ouderen op één website

28 nov 2022 timer4 min
Ouderen en mantelzorgers zijn zich meestal bewust van het belang van dagelijkse mondverzorging en mondgezondheid.…
Lees verder »
person_outlineBlog

Bij innoveren hoort ook implementeren en heel veel leren

17 nov 2022 timer3 min
Komt dan nu eindelijk de digitale belofte los? Twintig jaar (!) geleden liet professor Van der Stelt zien dat…
Lees verder »
person_outlineBlog

Moeten ‘consultatiebureaus voor ouderen’ de preventieve rol van de huisarts overnemen?

7 nov 2022 timer5 min
Huisartsen opgelet! Als u hebt geïnvesteerd in goede praktijkondersteuning, in ouderenzorg en in toegankelijkheid…
Lees verder »
flash_onNieuws

Centrum Voor Bijzondere Tandheelkunde Midden-Brabant uitgeroepen tot ‘Tandartspraktijk van het Jaar’

1 nov 2022 timer3 min
Het Centrum Voor Bijzondere Tandheelkunde Midden-Brabant (CBT-MB) heeft de prijs voor beste tandartspraktijk van…
Lees verder »
Bart Wijnands (Fysiofiets)
mic_external_onInterview

'MOVE ON' bij Fysiopraktijk Anno Nu: ‘Onderscheidend ondernemen in de fysiotherapie’

27 okt 2022 timer5 min
Ondernemende fysiotherapeuten kijken naar buiten: naar de wijk, naar de markt, naar de mogelijkheden om zichzelf…
Lees verder »
mic_external_onInterview

Fysiopraktijk Anno Nu op 26 november: ‘Aanbieder of verzekeraar gedreven fysiotherapie? Wat heeft meer succes?’

25 okt 2022 timer5 min
Door het Integraal Zorgakkoord verandert de gezondheidszorg ingrijpend. Hierdoor zal ook de fysiotherapiepraktijk…
Lees verder »
Huisarts Rob van Damme Positieve gezondheid in Gezondheidsplein Nijmegen Noord
mic_external_onInterview

Gezondheidsplein Nijmegen Noord: ‘Positieve gezondheid - niet als blauwdruk, maar met een open mind'

29 sep 2022 timer5 min
Gezondheidsplein De Boog, een nieuw multifunctioneel gezondheids- en sportcentrum in Nijmegen Noord, opende op 10…
Lees verder »
person_outlineBlog

Poeya Mohtadili: ‘De kunst is weerstand te zien als een vorm van kennis’

29 sep 2022 timer3 min
De afgelopen twee jaar hebben we onszelf allemaal min of meer verplicht opnieuw uitgevonden. Om in contact te…
Lees verder »