Dental Expo wil met vakbeurs totale branche vooruithelpen - op 17, 18 en 19 maart in de RAI

woensdag 8 december 2021
timer 5 min

Dental Expo biedt een breed overzicht van wat er komt kijken bij goede praktijkvoering (Foto: Dental Expo 2018)

In maart staat de tiende editie gepland van Dental Expo: de vakbeurs voor de totale dentale branche. De kans om kennis en nieuwe inzichten op te doen rond het thema: Human factor. Zodat u als bezoeker klaar bent voor de uitdagingen van vandaag en de toekomst. En elkaar eindelijk weer live hebt kunnen ontmoeten. De inschrijving bij Dental Expo start komende week.

Dental Expo is een totaalbeurs voor de volledige dentale branche die op 17, 18 en 19 maart plaatsvindt. ‘We richten ons op iedereen die in deze sector werkzaam is, zoals onder meer: tandartsen, orthodontisten, assistenten, mondhygiënisten en tandtechnici. Ook praktijkmanagers zijn van harte welkom. We bieden een kennisprogramma en een breed pallet aan exposanten. Dus elke bezoeker vindt er iets van zijn of haar gading’, verklaart Annemarie Hogenelst, key-accountmanager Dental Expo 2022. Voor de invulling van Dental Expo is gebruik gemaakt van de expertise van een adviescommissie, met daarin onder meer vertegenwoordigers van de KNMT, NVM en VGT.

Human factor

‘We willen met Dental Expo de hele branche verder helpen. Zodat iedereen klaar is voor de uitdagingen van vandaag en morgen. Dat vormt het uitgangspunt voor ons kennisprogramma’, zegt Charlotte de Zeeuw, marketing-eventmanager. ‘Met de Human factor als thema voor het kennisprogramma. Onderverdeeld in de subthema’s: Imago, Talentontwikkeling en Behoud van personeel en Ondernemerschap.’

Imago

Het subthema Imago zoomt bijvoorbeeld in op de vraag hoe mondzorgpraktijken zich meer op preventie kunnen richten en hun imago zodoende kunnen verbeteren. ‘Wat betekent dit voor bijvoorbeeld de scholing van medewerkers? En hoe kunnen professionals het gedrag van hun patiënten beïnvloeden? Als je de focus verlegt naar preventie, moet je dit goed communiceren naar je patiënten. En zichtbaar maken op je website en andere online kanalen. Ook de inrichting van de praktijk en de beleving van de patiënt komen aan bod. Het hangt ook samen met je visie en missie’, legt De Zeeuw uit.

Talentontwikkeling en behoud

Bij Talentontwikkeling en Behoud van personeel gaat het om de krapte van de arbeidsmarkt. ‘Hoe ga je daarmee om, hoe kom je aan nieuw personeel, maar ook: hoe zorg je dat je huidige team met plezier en vitaal aan het werk blijft. Hoe behoud je hen voor je praktijk? Het succes van je praktijk of bedrijf hangt altijd af van je medewerkers. Zijn zij gezond, werken ze graag bij jou?’, vervolgt De Zeeuw.

Het laatste subthema is: Ondernemerschap. Praktijkhouders denken na over waar zij met hun praktijk naartoe willen: groeien of meer specialismen in huis halen? Wat heb je dan nodig? Wil je een praktijk overnemen en deelnemen aan een keten? Deze vragen komen bij dit onderwerp aan de orde.

Rondetafelgesprekken

Tijdens de beurs staan er ook rondetafelgesprekken met diverse professionals uit de branche op het programma. ‘Samen op zoek naar een gezamenlijke aanpak of oplossing voor bijvoorbeeld het vraagstuk van de krappe arbeidsmarkt, of op welke manier het preventievraagstuk het best kan worden aangepakt. Zodat we met nieuwe inzichten naar huis gaan. En bezoekers inspiratie opdoen en handvatten krijgen aangereikt die passen bij hun praktijk, bedrijfsvoering of strategie’, verklaart Hogenelst.

Exposanten

Tijdens Dental Expo zijn 190 exposanten aanwezig. Hogenelst: ‘We brengen vraag en aanbod samen. En bieden een breed overzicht van wat je nodig hebt voor een goede praktijkvoering. Exposanten presenteren hun producten en innovaties. En gebruiken de beurs om contact met de klant te leggen of te verstevigen. Op de site www.dentalexpo.nl hebben de exposanten de mogelijkheid om nieuwe producten, diensten en innovaties uit te lichten.’

Tandartspraktijk van het jaar

Op de tweede dag van Dental Expo, 18 maart, maakt een jury bekend welke praktijk de Tandartspraktijk van het jaar 2022 is. Er zijn drie finalisten: Mondzorgcentrum Wiranto & Go in Almelo, A.R.T Tandartsen Amersfoort en CBT Midden-Brabant in Ulvenhout. ‘We laten zien waarom deze praktijken succesvol zijn en willen zo ook het imago van de tandartsenpraktijk een boost geven’, aldus De Zeeuw.

Live event

‘We merken dat iedereen weer uitkijkt naar een live event.  Deze uitgestelde jubileumeditie krijgt een extra feestelijk tintje. We zijn bezig met het organiseren van een benefietgala’, aldus Hogenelst. ‘Het programma biedt bezoekers een goede reden om Dental Expo te bezoeken. Uit vorige enquêtes is gebleken dat bezoekers dat doen om contacten te leggen en informatie te krijgen over nieuwe trends in de branche en hun vak. Voor exposanten is het netwerken een belangrijke reden om aanwezig te zijn. Praktijken gebruiken Dental Expo ook voor hun teamuitje: een mooie combinatie van het nuttige met het aangename.’

Meer informatie

Dental Expo vindt volgend jaar plaats op 17, 18 en 19 maart in RAI Amsterdam.
De openingstijden zijn:

Donderdag 17 maart 2022 | 13:00 - 20:00 uur

Vrijdag 18 maart 2022 | 10:00 - 20:00 uur
Zaterdag 19 maart 2022 | 10:00 - 17:00 uur

RAI Amsterdam
Europaplein 24
1078 GZ Amsterdam

Meer informatie: www.dentalexpo.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

Abeba Mulugheta (Foto: AlloMedics)
person_outlineBlog

Intervisie voor zorgondernemers: ‘Aandacht voor persoonlijke groei is katalysator voor succes’

19 jan om 12:26 uurtimer4 min
Abeba Mulugheta, oprichtster van AlloMedics, pleit voor intervisie voor initiatiefnemers van startups in de zorg…
Lees verder »
Het team van huisartsenpraktijk dr. Kees Vos in Spijkenisse
mic_external_onInterview

Praktijkmanager Ingrid Jaape over Uw Zorg Online: ‘Werkdruk beperk je door maximale inzet op digitalisering’

24 dec 2021 timer5 min
De huisartsenpraktijk van dr. Kees Vos in Spijkenisse werkt al zeven jaar met het patiëntenportaal Uw Zorg Online…
Lees verder »
flash_onNieuws

Samenwerken: voorwaarde voor succes fysiotherapie in veranderende zorgmarkt

15 dec 2021 timer5 min
Rutger IJntema, directeur-bestuurder bij het Innovatie Platform Fysiotherapie, gaat in twee artikelen in op…
Lees verder »

Nieuw patiëntenportaal van Oase: Optimalisering van praktijkprocessen en betere communicatie met de patiënt

8 dec 2021 timer3 min
Oase Dental is totaalsoftware voor de mondzorg waarmee de praktijkhouder greep houdt op alle informatiestromen in…
Lees verder »

Tolk2Me: medisch studenten tackelen taal- en cultuurbarrières in de spreekkamer

7 dec 2021 timer4 min
Een taalbarrière zorgt er in de spreekkamer soms voor dat het voeren van een huisartsenconsult lastig is. Een…
Lees verder »

Dentalcloud biedt maximale grip op inkoop: ‘Essentiële tool om je inkoopproces te optimaliseren’

1 dec 2021 timer4 min
Dentalcloud is de software voor de tandartspraktijk waarbij de praktijk met één systeem alles kan bestellen bij…
Lees verder »
Abeba Mulugheta (AlloMedics)
mic_external_onInterview

Abeba Mulugheta (AlloMedics): ‘Wij ondersteunen huisartsen en patiënten door gesprekken in de eigen taal te regelen’

25 nov 2021 timer5 min
In de spreekkamer kunnen lastige situaties ontstaan als een huisarts de patiënt niet begrijpt vanwege taal- of…
Lees verder »

Zorglogistiek faciliteert zorg aan huis

17 nov 2021 timer4 min
In het traditionele model van de gezondheidszorg stond de zorginstelling centraal. De patiënt ging voor iedere…
Lees verder »