'Tandartspraktijk van het Jaar' bij Dental Expo: Wiranto & Go of CBT Midden-Brabant?

donderdag 8 september 2022
timer 3 min

De verkiezing van de Tandartspraktijk van het Jaar 2017 met de genomineerden Roer-Mondzorg Herten, Tandartspraktijk Quadratand Zuidwolde, en de winnaar Tandartspraktijk Zuidoost Amsterdam. (Foto: www.easyfairs.com)

De Tandartspraktijk van het Jaar wordt bekend gemaakt tijdens de vakbeurs Dental Expo op 28 oktober in RAI Amsterdam. Deze keer zijn de finalisten Mondzorgcentrum Wiranto & Go uit Almelo en CBT Midden-Brabant uit Ulvenhout.

De verkiezing van de ‘Tandartspraktijk van het Jaar’ heeft tot doel de mondzorg positief in de schijnwerpers te zetten. Tandartsenpraktijken kunnen laten zien hoe ze excelleren op het gebied van praktijkvoering, teamwork en innovatie. De verkiezing is een initiatief van Arseus Dental, Vertimart, Edin Dental Academy, Henry Schein Dental, Dental Tribune Nederland en Infomedics, met medewerking van Dental Expo. 

De finalisten 

Iedere finalist is geselecteerd vanwege zijn of haar bijzondere verhaal, de teamgeest in de praktijk of omdat er gewoon goede all-round mondzorg wordt geleverd, waarbij ook factoren als patiëntvriendelijkheid, praktijkinrichting, personeelsbeleid en/of maatschappelijk verantwoord ondernemen meewegen.  

Mondzorgcentrum Wiranto & Go uit Almelo valt op als betrokken maatschappelijk onderneming met als uitgangspunt ‘Iedereen kan behandeld worden’. De praktijk is gespecialiseerd in mondzorg bij ouderen en biedt daarnaast hulp in ontwikkelingslanden. Wiranto & Go beschikt over een rolstoelkantelaar, zodat patiënten hierin zittend behandeld kunnen worden. Ook bezoeken de tandartsen verzorgings- en verpleeghuizen om dementerende patiënten te behandelen.  

Finalist CBT Midden-Brabant richt zich speciaal op kinderen. Ook kinderen met een beperking en/of ernstige mondproblemen kunnen er terecht voor behandeling. Zo nodig kan de behandeling ook onder narcose worden verricht. Aanvullend op de behandelingen biedt CBT Midden-Brabant tandenpoetsles als speciaal preventieprogramma. Het kind leert de mond te verzorgen en de ouder leert dit te begeleiden, zodat het kind weer naar de gewone tandarts kan.  

Selectie 

Kandidaat-praktijken moesten een selectieronde doorlopen en een pitch geven over zes aspecten: patiënten, personeel, wet- en regelgeving, praktijkinrichting, bedrijfsstrategie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarna zijn de finalisten bezocht door de pre-jury. Wie de Tandartspraktijk van het Jaar wordt, hangt af van een driedelige puntentelling. Het eerste deel zijn de punten van de officiële jury, die in september de finalisten bezoeken, en die voor de helft meewegen in het eindoordeel. De andere twee delen van de puntentelling bestaan uit de publieksstemmingen via sociale media en op locatie tijdens de Dental Expo. 

Breng ook uw stem uit 

Vanaf september is het mogelijk om online te stemmen op uw favoriete Tandartspraktijk van het Jaar via een speciaal ingericht kanaal (zie; www.dentalexpo.nl). Online stemmen kan tot een dag voor de finale op 28 oktober tijdens de Dental Expo. Gedurende de dag laten de finalisten zien waarom zij de titel verdienen en om 17.00 uur geeft de jury haar oordeel.  

Kom ook naar de Dental Expo 

U kunt aanwezig zijn bij de finale van Tandartspraktijk van het jaar op vrijdag 28 oktober tijdens Dental Expo in RAI Amsterdam. Bestel uw ticket  gratis via www.dentalexpo.nl (met aanmeldcode 2508) of ga direct naar het registratieportal: https://bit.ly/3TNjCrs

Links: 

 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

Eric Tak: 'Het teamconcept stimuleert samenwerken en taken delegeren, waardoor het werk veel leuker wordt.' (Foto: Stefan Ammerlaan)
mic_external_onInterview

Eric Tak (Tandheelkunst) blikt terug: ‘Die hele tandheelkunde moet anders: stel de patiënt centraal’

25 aug om 10:00 uurtimer5 min
Tandarts Eric Tak vertelt in MedischOndernemen dat hij door te experimenteren en regelmatig van de regels af te…
Lees verder »
Huisarts Martijn van Eijk
mic_external_onInterview

Huisarts Martijn van Eijk runt sinds corona zelf ‘de frontoffice’: ‘Meer tijd en rust om iets goed af te handelen’

18 aug om 09:30 uurtimer5 min
Martijn van Eijk, praktijkhouder in Utrecht-Overvecht, vertelt in een online video hoe al zijn assistentes tijdens…
Lees verder »

'Fysio-organisaties met een gevarieerd netwerk zijn innovatiever'

13 jul om 11:04 uurtimer5 min
Samenwerking tussen fysiotherapie-organisaties en andere zorgaanbieders wordt vaak genoemd als voorwaarde voor…
Lees verder »

Sander Grauwen (Weidezicht Mondzorg): ‘Samenwerken en innoveren zijn onze absolute speerpunten’

7 jul om 15:00 uurtimer4 min

Sander Grauwen is samen met collega Arjan Splinter praktijkhouder van Weidezicht Mondzorg, met twee praktijken…

Lees verder »

Dental Expo mikt op balans tussen klinische kant en ‘human factor’

7 jul om 14:30 uurtimer3 min
De tiende editie van Dental Expo vindt dit jaar plaats op 27, 28 en 29 oktober in de RAI Amsterdam. ‘Het is dé…
Lees verder »

Vakbeurs Dental Expo zet 'mens achter de functie' in de schijnwerpers

9 jun om 14:15 uurtimer4 min
Dental Expo, de vakbeurs voor de totale mondzorg in RAI Amsterdam, vindt dit jaar plaats op 27, 28 en 29 oktober.…
Lees verder »
 Stan Geurts www.dehulpdokter.nl
mic_external_onInterview

Stan Geurts over De Hulpdokter: ‘Minder second opinions, meer therapietrouw en een efficiëntere gang door de zorg’

2 jun om 11:30 uurtimer5 min
Arts Stan Geurts nam het initiatief tot De Hulpdokter, een online platform waarmee patiënten extra begeleiding…
Lees verder »
mic_external_onInterview

Jan-Erik de Wildt over het initiatief Familiedokters: ‘We zorgen voor families, maar voor praktijkhouders zijn we ook familie’

3 mrt om 11:38 uurtimer5 min
Familiedokters, een nieuwe huisartsenorganisatie in zuidwest Nederland, is een initiatief van de huisartsen Jasper…
Lees verder »