menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
7 februari 2018

7 actiepunten voor eConsult huisartsen

Met een magazine en een complete actieagenda wil Nictiz eConsulten bij huisartsen stimuleren. Volgens Nictiz dragen de actiepunten bij aan een breder, effectief en efficiënt gebruik van eConsulten bij de huisarts.
7 actiepunten voor eConsult huisartsen

Ee n overzichtelijke, praktische communicatietoolkit ontwikkelen voor huisartsen om het eConsult bekend te maken bij patiënten. Of de ontwikkeling van een overzichtelijke, praktische ‘How to eConsult’-cursus om huisartsen te helpen het eConsult slim te incorporeren in het primaire proces. Het zijn de eerste actiepunten op de nieuwe actieagenda van Nictiz, die vorige maand tijdens een workshop werd besproken. Doel van de actieagenda is het stimuleren van eConsults bij huisartsen. 


Veelbelovende eHealth-dienst

"eHealth biedt prachtige kansen om de toegankelijkheid en patiëntvriendelijkheid van onze zorg te vergroten. Het eConsult is een goed voorbeeld van zo’n veelbelovende eHealth-dienst. Hierbij doelen wij specifiek op de digitale berichtuitwisseling tussen zorgverlener en patiënten, bijvoorbeeld via een portaal of online platform", aldus Nictiz. "Dit klinkt misschien als een bekende toepassing en de voordelen lijken evident, maar toch blijft het gebruik van eConsulten achter." Tijdens de eHealth-week zijn de eerste actiepunten benoemd. Nictiz gaat de komende tijd op zoek naar partijen die hier gezamenlijk uitvoering aan willen geven.


Bekijk hier de hele actieagenda. 

Bron: Nictiz
Geplaatst door: Janneke Olthof Janneke Olthof
Redactie

Lees meer over:
Nictiz eHealth Consult
Gerelateerde artikelen