menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
16 januari 2020

Allesoverhetgebit.nl informeert minima over mogelijkheden financiële steun mondzorg

De kosten voor mondzorg kunnen voor mensen met een laag inkomen een drempel vormen voor een bezoek aan de tandarts. De voorlichtingswebsite Allesoverhetgebit.nl informeert minima op hun website over regelingen en fondsen. Dat meldt KNMT.
Allesoverhetgebit.nl informeert minima over mogelijkheden financiële steun mondzorg

Om de drempel voor een bezoek aan de tandarts te verlagen, biedt de mondzorgvoorlichtingswebsite Allesoverhetgebit.nl  een overzicht van regelingen en fondsen waarop minima een beroep voor financiële steun kunnen doen.

 

Regelingen verschillen per gemeente

De eerste stap is contact opnemen met de gemeente. Het verschilt echter per gemeente wat de regelingen zijn voor zorgkosten. Die regelingen worden ook wel bijzondere bijstand, minimaregelingen of Regelingen Meedoen genoemd.

 

Collectieve zorgverzekering

Daarnaast bieden diverse gemeenten een collectieve zorgverzekering aan voor mensen met een laag inkomen. Gekoppeld daaraan kan een aanvullende verzekering worden afgesloten die ook de kosten van de tandarts dekt.

 

Samenwerking gemeenten en stichtingen

Veel gemeenten werken ook samen met diverse stichtingen, zoals  Stichting Urgente Noden Nederland (SUNN) voor noodfondsen of hebben hun eigen noodfonds of maatwerkbudget. Op Allesoverhetgebit.nl zijn ook fondsen te vinden die niet onder SUNN vallen.

 

Bron: KNMT, Allesoverhetgebit.nl informeert minima over mogelijkheden financiële steun mondzorg

Foto: KNMT
Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie
Gerelateerde artikelen