menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
13 november 2019

De integratie van Infomedics en Famed: wat heeft dit tot nu toe opgeleverd?

Infomedics heeft door het samengaan met Famed een nog belangrijkere positie in de keten gekregen: een vertrouwde naam, maar met een nieuwe uitstraling en visie. Een organisatie die zich tot doel stelt om iedere dag weer een belangrijke bijdrage te leveren aan ‘zorgeloze zorg’.
De integratie van Infomedics en Famed: wat heeft dit tot nu toe opgeleverd?

Zorgeloze zorg

Wat is zorgeloze zorg? Vanuit de optiek van Infomedics ligt dat in het nog verder terugdringen van organisatorische en administratieve lasten voor zorgaanbieders. Dus zowel minder tijd als zorgen besteden aan de financiële afwikkeling van zorg. Tegelijkertijd krijgt zorgeloze zorg inhoud voor de zorgconsument: Infomedics verstuurt haar rekeningen in een roze envelop, dit verhoogt de attentiewaarde. Daarnaast hebben zorgconsumenten de mogelijkheid online veel zelf te regelen.


Beste van twee werelden

Om een zo goed mogelijke propositie naar de markt te brengen, integreren beide organisaties in één nieuwe organisatie. Tijdens dit proces wordt er veel van elkaar geleerd, en klanten profiteren hier stap-voor-stap van. Zo is het systeem voor mondzorgklanten al gereed en migreren deze klanten vóór januari 2020 van het Famed naar het Infomedics systeem. Tegelijkertijd met de migratie wordt het systeem voorbereid om ook de overige zorgsoorten over te zetten en worden er nog steeds verbeteringen in het systeem doorgevoerd die gebaseerd zijn op de Famed methodiek.


De vernieuwde digitale rekening

Een van deze verbeteringen is de digitale rekening. Bij Famed werd al zo’n 60% van de rekeningen digitaal verstuurd. Digitalisering van het proces zorgt ervoor dat zorgaanbieders € 0,17 cent per rekening besparen. Zorgconsumenten geven een mobiel telefoonnummer en e-mailadres door in de praktijk, de zorgaanbieder legt deze gegevens eenmalig vast in de praktijksoftware en Infomedics verstuurt de rekeningen vervolgens digitaal. Vanuit de e-mail kan de rekening gedownload worden en/of direct betaald worden met iDEAL of het Infomedics Betaalplan. De inhoud van de rekeningen is uiteraard goed beveiligd en alleen in te zien voor de betreffende zorgconsument na een extra smsverificatie.


Een geoptimaliseerde website

Een ander voorbeeld is de vernieuwde website www.infomedics.nl. Zowel zorgaanbieders als zorgconsumenten kunnen hier voortaan veel meer zelf. Zorgaanbieders kunnen binnenkort direct een online offerte maken en klant worden bij Infomedics, een methodiek die bij Famed al succesvol is gebleken. Zorgconsumenten kunnen de rekening direct betalen en kunnen binnenkort direct digitaal uitstel van betaling aanvragen of een betalingsregeling afsluiten. Voor zorgconsumenten die direct zorg nodig hebben, maar de volledige rekening niet in één keer kunnen betalen, is het mogelijk om naast een betalingsregeling het Infomedics Betaalplan, een kortlopend krediet, af te sluiten.


Met al deze ontwikkelingen realiseert Infomedics lagere kosten voor zorgaanbieders en kunnen zorgconsumenten makkelijker en sneller betalen. Mooie voorbeelden van hoe de krachtbundeling van Infomedics en Famed in de praktijk tot uiting komt. De komende periode werkt Infomedics aan meer initiatieven die de administratieve en organisatorische lasten voor zorgaanbieders nog verder terug dringen. Houd de website van Infomedics in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

 

Meer informatie: www.infomedics.nl

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie

Lees meer over:
Financieel Digitalisering
Gerelateerde artikelen
Open modal