menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
25 maart 2020

European Dentists roepen EU op tandartsen te steunen na coronacrisis

Voorzitter Marco Landi van de Council of European Dentists (CED) roept de Europese Commissie op om de gevolgen op lange termijn voor Europese tandartsen door de coronacrisis, te helpen verzachten. Dit moet voorkomen dat de toegang tot de mondzorg gevaar gaat lopen.
European Dentists roepen EU op tandartsen te steunen na coronacrisis

CED-voorzitter Landi roept ook nationale overheden op tandartsen nu te ondersteunen met financiële noodmaatregelen. Bovendien wil de Council of European Dentists (CED) ook dat tandartsen op Europees niveau toegang krijgen tot fondsen om hen financieel te ondersteunen op termijn.

Landi stelt dat de coronacrisis duidelijk maakt dat internationale samenwerking op het gebied van publieke gezondheidszorg belangrijk is en dat de Europese Unie daarin een belangrijke rol speelt.

 

Uitwisseling maatregelen

Momenteel probeert de CED haar leden –  nationale beroepsorganisaties van tandartsen waaronder de KNMT – te steunen bij de strijd tegen het coronavirus, onder meer door de maatregelen die de verschillende EU-landen nemen op het gebied van de mondzorg met elkaar te delen. Daarnaast voorziet ze haar leden van algemene richtlijnen die momenteel beschikbaar worden gesteld door de World Health Organisation (WHO) en door het Europees Centre voor Disease Control (ECDC).

 

Link: KNMT,  CED roept Europese Commissie op tandartsen te steunen na coronacrisis 

Marco Landi/Foto CED
Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie
Gerelateerde artikelen