menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
17 juni 2020

Hoe regel ik de continuïteitsbijdrage als ik de patiënt nu zelf de factuur meegeef?

Mondzorgaanbieders kunnen de continuïteitsbijdrage (CB) voor corona-compensatie aanvragen t/m 30 juni 2020. Dit geeft praktijken nog enkele dagen de tijd om de keuze te maken: 'Vraag ik wel of niet de continuïteitsbijdrage (CB) aan?'
Hoe regel ik de continuïteitsbijdrage als ik de patiënt nu zelf de factuur meegeef?

Indien u ervoor kiest omdeze wel aan te vragen, dan moet het een en ander geregeld worden. Een van deze punten is dat nadat de CB is toegekend, u als praktijk verplicht bent alle verrichtingen rechtstreeks (via VECOZO) bij de zorgverzekeraar te declareren al dan niet met hulp van een 3e partij.


Oplossing voor mondzorgaanbieders

Voor de mondzorgaanbieder die de factuur nu aan de patiënt meegeeft heeft Intelly een oplossing die u daarbij kan helpen. Intelly stuurt de declaraties, na diverse controle checks, via VECOZO automatisch door naar de zorgverzekeraar. Vervolgens ontvangt Intelly een terugkoppeling over het bedrag dat wordt vergoed. Deze uitkomst wordt verwerkt en indien nodig wordt een restnota uit naam van de praktijk naar de patiënt gestuurd. Hierbij is de factuur voor de patiënt in de look-and-feel van de praktijk opgemaakt. De praktijk ontvangt het geld van zowel de patiënt als zorgverzekeraar rechtstreeks op de eigen bankrekening zonder inhouding van kosten.


De voordelen van Intelly:

1. Automatische declaratieverwerking en boekhouding

2. Alle communicatie in de huisstijl van de praktijk

3. Uw geld rechtstreeks op uw rekening


Meer informatie: www.intelly.nl/mondzorg

Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie
Betrokken partijen: Intelly

Lees meer over:
Corona Mondzorg Financieel Factuur
Gerelateerde artikelen