menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
19 juli 2017

Inspirerende zorgondernemers (4): Geriatrisch arts Annetje Bootsma

Het feit dat haar contacten met klanten vaak zo veel verder gaan, beschouwt geriatrisch arts Annetje Bootsma als een van de mooie aspecten van het zelfstandig ondernemer zijn. Via haar specialisme ouderenzorg begeleidt zij nu ook mensen die mantelzorger zijn, en dan gaat het soms ineens ook over heel andere dingen.
Inspirerende zorgondernemers (4): Geriatrisch arts Annetje Bootsma

Annetje is gespecialiseerd in ouderengeneeskunde en psychogeriatrie en gepromoveerd op het onderwerp ‘dagelijks functioneren van ouderen’.

 

Zelfstandig verder

Annetje besloot in 2014 voor zichzelf te gaan werken in een periode dat er bij haar werkgever een grote reorganisatie gaande was. Er was altijd al een bestaande kriebel om een nieuwe weg in te slaan. Vanwege haar interesse en expertise op het gebied van ouderen was de keus om iets in die richting op te zetten snel gemaakt.

 

Annetje wilde een keten van prakijken opzetten, gericht op ouderengezondheid in brede zin, zowel gericht op prettig ouder worden als op kwetsbaarheid en afhankelijkheid, voor de persoon zelf en voor diens directe omgeving. Maar eerst besloot ze klein te beginnen met één eigen praktijk, gecombineerd met interimwerk bij verpleeghuizen en het activiteiten ontwikkelen met andere professionals op het gebied van ouderzorg. Door haar interesse in behandelmogelijkheden zonder pillen bij dementie, richt zij zich meer en meer op onderzoek en advies bij mensen met dementie.

 

Expertstatus levert omzet en nieuw werk

De omzet van Annetje is nu afkomstig uit direct door de klanten betaalde zorg, door opdrachtgev ers betaald beleidswerk, lezingen en onderwijs en interimwerk. Annetje voedt en onderhoudt haar expertstatus op het gebied van ouderenzorg via haar website, bloggen en het inzetten van Facebook en LinkedIn. Ook schrijft zij artikelen en ingezonden stukken. 


In haar huidige werk, of beter gezegd: in haar huidige combinatie van werkzaamheden, voelt Annetje veel meer vrijheid om op een persoonlijke wijze contact te maken met haar klanten. Ze merkt dat dit erg gewaardeerd wordt. Zo kan ze directer en breder meedenken met iemands gezondheid en zorgsituatie en de mogelijkheden om die te verbeteren. En soms leidt dat dan ook tot een tip voor een goede BH-winkel of lekker restaurant, zonder dat het haar professionaliteit in de weg staat.

 

Durf los te laten

Wat Annetje vooral heeft geleerd sinds ze zelfstandig ondernemer is: durf los te laten, ga op zoek naar je eigen wensen en blijf dat doen. Accepteer dat dingen anders kunnen lopen dan je verwacht en sta voortdurend open voor nieuwe mogelijkheden. Durf te investeren in marketing en in begeleiding als het gaat om bijvoorbeeld tijdsmanagement en het stellen van prioriteiten.

 

Hanneke Andringa

Geplaatst door: Susanne Morren Susanne Morren
Redactie

Lees meer over:
Ouderenzorg Ondernemerschap
Gerelateerde artikelen
Open modal