menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
23 maart 2020

Martin van Rijn beëdigd als minister Medische Zorg

Oud-staatssecretaris Martin van Rijn is door de koning beëdigd als minister voor Medische Zorg. Hij ziet het als zijn taak om zorgmedewerkers alle materialen te leveren die zij nodig hebben, zoals mondkapjes en beademingsapparaten.
Martin van Rijn beëdigd als minister Medische Zorg

Martin van Rijn is goed ingevoerd in de zorgsector. Hij is nu voorzitter van de raad van bestuur van de Reinier Hagagroep, met ziekenhuizen in Den Haag, Delft en Zoetermeer. In het kabinet-Rutte II was hij samen met minister Schippers verantwoordelijk voor grote veranderingen en bezuinigingen in de zorg. Daarbij loodste hij de nieuwe Wet langdurige zorg en vernieuwde Wet maatschappelijke ondersteuning door het parlement.

 

Meer IC-bedden

'Ik zal vanaf vandaag alles doen wat in mijn vermogen ligt zodat de mensen in de zorg hun werk kunnen doen en levens kunnen redden', zei hij na zijn beëdiging door de koning op Paleis Huis ten Bosch. Van Rijn volgt Bruno Bruins op, die vrijdag vanwege ernstige oververmoeidheid zijn ontslag indiende.  Als lid van de PvdA treedt Van Rijn op persoonlijke titel toe tot het kabinet, voor een periode van drie maanden.  Hij gaat onder meer aan de slag om meer ziekenhuisbedden te krijgen op intensivecareafdelingen.

 

Vertrouwen

Van Rijn ziet het ook als zijn taak de mensen erop te blijven wijzen dat zij zich aan de afstandsregel van 1,5 meter en de hygiëneregels moeten houden. Hij benadrukte dat hij op persoonlijke titel minister is en niet namens zijn partij en dat de PvdA-fractie gewoon oppositie blijft voeren. Hij dankte premier Rutte voor het vertrouwen om hem voor deze functie te vragen. ‘Ik ben zo opgevoed dat je hier klaar voor moet staan.'

 

Links: NOS,  Van Rijn aan de slag als minister; Wikipedia, Martin van Rijn, Parlement.com, Drs. M.J. (Martin) van Rijn

Foto: Rijksoverheid.nl
Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie
Gerelateerde artikelen
Open modal