menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
12 februari 2020

Nederlanders telt minste mondzorg mijders

Mondzorg valt buiten het basispakket van zorgverzekeraars voor mensen van 18 jaar of ouder. Volwassenen moeten voor mondzorg een aanvullende verzekering afsluiten of per behandeling betalen. Zo'n 17.000 Nederlanders zouden hierdoor afzien van dringende tandheelkundige zorg vanwege de kosten. Dat is laagste aantal van alle Europese landen. Dat blijkt uit cijfers van De Staat van Volksgezondheid en Zorg.
Nederlanders telt minste mondzorg mijders

Kosten vormen een belemmering voor dringende tandheelkundige zorg. Ondanks het grote aantal Nederlanders dat hierdoor afziet van dringende mondzorg, is er wel een dalende trend te zien. In 2014 lag het percentage op zijn hoogst met 1,5 procent van de Nederlanders, die dringende tandartsenzorg meden vanwege de kosten. Dat blijkt uit cijfers van De Staat van Volksgezondheid en Zorg

 

Nederland minste mijders van mondzorg

In de onderstaande grafiek staan percentages, van mensen die dringende mondzorg mijden vanwege kosten, per Europees land. Hieruit blijkt dat Nederland met 0,1 procent het beste scoort in vergelijking met andere Europese landen. In Letland ligt het percentage mondzorg mijders zelfs op 13,4 procent. Ook Portugal en Griekenland scoren hoog met percentages van 11,5 en 9,7 procent. 

 

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur
Gerelateerde artikelen
Open modal